Mollerussa celebrarà el Dia de la Infància i l’Adolescència amb una festa oberta a tota la ciutadania

El Pavelló Pla d’Urgell acollirà la matinal que comptarà amb tallers i activitats diverses amb la participació d’entitats del municipi

festa Dia Infancia 1
photo_camera La festa del Dia Mundial de la Infància i l'Adolescència vol aconseguir divulgar els drets dels infants entre tota la ciutadania

Mollerussa celebrarà el pròxim 19 de novembre el Dia Mundial de la Infància i l’Adolescència amb una festa oberta a tota la ciutadania al Pavelló Pla d’Urgell en la qual estan previstes al llarg del matí un seguit d’activitats amb la participació de diferents entitats del municipi, segons han explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de la regidoria d’Infància i Joventut, Raquel Pueyo;  Núria Niubó, en representació del Consell de Participació Infantil, i Pep Berengué, del Consell de Participació Adolescent.

Solsona ha assegurat que Mollerussa és “una ciutat compromesa amb els drets dels infants” com ho demostra el segell de Ciutat Amiga de la Infància per Unicef que any rere any es revalida i ha afirmat que “les polítiques d’infància i adolescència són polítiques de ciutadania” que treballen a favor de la implicació i participació de tothom. En aquest sentit, i com a novetat, enguany s’habilitarà també un espai destinat a infants de 0 a 3 anys conduit per les escoles bressol municipal, segons ha explicat Raquel Pueyo, que ha dit que aquesta festa que serveix per “materialitzar els drets dels infants i joves” ha vingut per quedar-se.

La festa, que ha estat impulsada pels Consells de Participació Infantil i Adolescent de Mollerussa i comptarà amb la presentació dels nous membres, vol aconseguir divulgar els drets dels infants entre tota la ciutadania, per la qual cosa s’han previst activitats diverses com són diferents tallers, espai de contacontes i de lectura així com una zona d’inflables. Entre les activitats previstes hi ha un Joc de pistes amb perspectiva femenina, a càrrec de Gaudire i adreçat a joves d’entre 12 i 17 anys, i un punt lila familiar amb la Tribu Juganera sobre Conèixer per respectar. La matinal festiva, que disposarà de servei de bar a càrrec de l’AMPA Vedruna Mollerussa, acabarà amb l’espectacle Ous escalfats, a càrrec de Danses Esbojarrades, segons han explicat la Núria i el Pep.

D’altra banda, com ja es va fer per Festa Major al recinte de les firetes, es destinarà una franja horària perquè les persones amb un trastorn de l’espectre autista i les que tenen hipersensibilitat auditiva puguin gaudir també de la festa. En aquest cas, serà durant la primera mitja hora de la festa, que començarà a partir de les 10 del matí i s’allargarà fins al migdia.

Actes previs amb els centres educatius per reflexionar sobre els drets dels infants

D’altra banda, la festa ja ha tingut una prèvia, ja que divendres passat alumnes de 5è i 6è de Primària de tots els centres educatius van assistir al Teatre L’Amistat a l’espectacle 7 parell de peus, de la Cia. Cos de Lletra, una activitat a través de la qual vam poder reflexionar sobre els drets dels infants i que s’afegeix al treball pedagògic que es fa conjuntament amb les escoles per estimular la participació i l’esperit crític. També està previst en aquest sentit, fer aquesta activitat amb alumnat de 3r i 4t d’ESO el dia 20 de novembre amb l’espectacle Ludere.

Comentaris