El premi serà patrocinat per la marca Livinda

Mollerussa crea un premi a la participació femenina per la 34a Mitja Marató

La prova recupera els 650 atletes d'abans de la pandèmia

Arribada d'Eva Ribalta en la Mitja Marató de Mollerussa
photo_camera L'arribada de l'atleta Eva Ribalta a la Mitja Marató de Mollerussa en l'edició del 2019

Mollerussa celebrarà el pròxim diumenge,16 d’octubre la 34à edició de la Mitja Marató, en la qual recuperarà els nivells de participació de les edicions de prepandèmia amb 650 atletes, 400 a la prova reina i 200 a la cursa de 5 kilòmetres, procedents d’arreu de Catalunya, Andorra i Aragó. De fet, 600 ja han formalitzat la inscripció i aquest divendres s'oferiran 25 dorsals més per la mitja i 25 de la curta amb l’objectiu de cobrir la demanda generada després d’esgotar a 15 dies de la prova les places disponibles. Ho han explicat aquest dijous l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i Xavi Pugredón, president de l’Associació Atlètica Xafatols, entitat que organitza la prova conjuntament amb la regidoria d’Esports, representada pel seu regidor, Bernat Díaz, i els dos tècnics de l’àrea, Jordi Aymerich i Ricard Pastó.

Entre les novetats d’aquesta edició, hi ha la creació de dos premis: a l’equip amb més dones arribades, patrocinat per la marca Livinda, amb la voluntat de potenciar la participació femenina, i a l’equip amb més corredors arribats. Pel que fa a la resta de premis, es premiarà als cinc primers corredors masculins i femenins, el primer per categories i l’equip millor classificat, una classificació que s’establirà amb els temps de 4 dels seus corredors que primer entrin a meta i amb la particularitat que ha de ser mixte. En el cas de la cursa de 5 km, es premiarà als tres primers.

La prova tornarà a tenir el mateix recorregut amb 13 kilòmetres de circuit urbà, homologat per part de la Federació Catalana de Mitja Marató i que, passant per Golmés, arriba de nou fins a Vilanova de Bellpuig.  L’alcalde ha demanat la comprensió de la ciutadania i ha indicat que es distribuiran bans informatius amb el recorregut i l’afectació de les restriccions de trànsit en un dia en què Mollerussa “respira esport i valor organitzatiu”. 

Pel que fa a la cursa, la sortida està prevista a les 10 del matí des de la plaça de l’Esport i l’arribada es farà, com és habitual, al parc municipal. Els dorsals es podran recollir la tarda de dissabte des de les 6 fins a les 8 i diumenge a partir de les 8 al pavelló poliesportiu 11 de Setembre. Als participants se’ls obsequiarà amb una bossa del corredor i una dessuadora commemorativa. La cursa forma part del Circuit de les Mitjes Maratons de Ponent, amb competicions a Tàrrega, Mollerussa, Lleida i també Balaguer, on enguany no s’ha celebrat.

Així mateix, s’han previst quatre avituallaments al llarg del recorregut i ambientació musical amb grups de batucada i equip de música. També s’oferirà servei de massatges a l’arribada a càrrec d’estudiants de la Facultat de Fisioteràpia de la Universitat de Lleida i es comptarà amb llebres perfectament identificades per marcar el ritme a 1.24, 1.30, 1.40, 1.45, 1.50 i 2.00. La marató s'organitza amb la col·laboració dels patrocinadors Prefabricats Pujol, Serveis Rosselló, FMC Agrollobera, EnergiaNufri, IClotet, i Antoni Miquel. 
 

Comentaris