Mollerussa debatrà una bonificació de l’IBI per a les llars de la Borsa d’Habitatge

L’Ajuntament de Mollerussa planteja congelar l’IBI i bonificar-lo entre el 50 i el 95% als propietaris que incloguin els seus immobles a la Borsa d’Habitatge per al lloguer social de la capital del Pla d'Urgell
L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona en la roda de premsa prèvia al Ple extraordinari - Foto: Jordi Vinuesa
photo_camera L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona en la roda de premsa prèvia al Ple extraordinari - Foto: Jordi Vinuesa

El Ple extraordinari de Mollerussa debatrà la congelació l’IBI i una bonificació progressiva del 50 al 95% per als propietaris que incloguin els seus immobles a la Borsa d’Habitatge per al lloguer social, que gestiona l'Ajuntament amb conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Aquesta mesura pretendria ser un estímul a través d’avantatges fiscals per a donar resposta a la demanda actual i incrementar el nombre de contractes de lloguer social, que, actualment, és de 62 llars.

El Ple extraordinari està previst per aquest dijous a les 8 del vespre i serà retransmès Ràdio Ponent

La mesura planteja una bonificació progressiva en funció de la permanència dels habitatges en aquesta borsa. El primer any serà del 50%; el segon, del 60%; el tercer, del 70%; el quart, del 80%; i el cinquè i els posteriors del 95%.

La taxa de la brossa incrementa un 10%, de 94 a 103 €

El Ple també deliberarà l’increment del 10% de la taxa de la recollida de la brossa. La recaptació passaria dels 94 als 103 €. Aquesta mesura vol compensar l’increment del cànon que fixa la Generalitat per l’any vinent. 

El govern local pretén habilitar una partida de cara el pressupost de l’any vinent que contempli l’elaboració d’un estudi sobre les característiques específiques de la recollida de residus a Mollerussa. El seu objectiu seria aplicar una política fiscal sectoritzada, que afavoreixi aquelles zones en les quals el reciclatge es fa bé. A més, es podrà optar a ajuts de l’Agència de Residus de cara al 2025 per implantar mesures com el tancament de contenidors o zones mixtes de recollida destinades a reduir la fracció de rebuig incidint en una millora de la recollida de l’orgànica.

Modificació del preu a la zona blava

Es portarà a l'aprovació del Ple una modificació del preu privat per la zona blava. Es contempla que el termini per a l’anul·lació de denúncia sigui d’una hora al preu de 3 euros, si és zona blava, i de 6 euros, si és zona d’alta rotació, i que pugi al doble, si se supera els 60 minuts.

S'impulsa la Comissió informativa especial de Refugis Climàtics

El Ple també servirà per constituir la primera de les comissions informatives especials d’aquest mandat: la de Refugis Climàtics. Aquesta estarà presidida pel regidor del Partit Popular i impulsor de la iniciativa, Miquel Àngel Balao, i en formarà part un membre de cada grup.

Comentaris