Els grups de l'oposició qüestionen que encara no es conegui el pressupost del 2019

La plaça Pla d'Urgell intueix la nova urbanistzació
photo_camera La plaça Pla d'Urgell quan es trobava en procés de reformes

L'Ajuntament de Mollerussa contractarà una operació de crèdit de 700.000 euros per finançar els projectes que no estaven inclosos en el Pla de Barris, la plaça del Pla d'Urgell (322.000 euros), el carrer de Jacint Verdaguer (100.000 euros) i a la travessera de Domènec Cardenal (365.000 euros). Amb aquesta operació es pretén obtenir liquiditat per fer front al finançament de les obres.

Aquest és un dels punts de l'ordre del dia, que es debatran en la sessió Plenària que se celebrarà el dijous 29 de novembre, que també inclourà una modificació de 587.335 euros, per fer front al Pla d'Inversions 2017-2018 que s'eleva a 382.855 euros, i que es finançarà amb les aportacions de les contribucions especials aplicades als afectats per les obres del Pla de Barris.

Marc Solsona roda de premsaEl suplement de crèdit també inclou l'avançament de 70.993 euros del cànon per abocaments que reclama la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). Es tracta d'una taxa que abonava l'Agencia Catalana de l'Aigua, i que va deixar de pagar, per la qual cosa la CHE va reclamar als consistoris. La resta de partida de la modificació, al voltant de 130.000 euros, es destinen a la despesa del consum energètic, conservació d'edificis o lísings (contractes d'arrendament financer), entre altres.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona va explicar, que l'Ajuntament congela els impostos i taxes del 2019, raó per la qual es va retirar aquest debat de l'ordre del dia del Ple, que tan sols tractarà el canvi d'articulat d'una ordenança fiscal relativa a la documentació necessària per atorgar una llicència urbanística i també la possibilitat de poder comptar amb la targeta de residents per estacionar en zona blava per als veïns de carrer del President Macià, en el tram que va des del carrer de Ferrer i Busquets fins al carrer de la Muralla.

Imatge del parquing de pagament en la zona de les piscinesMalestar dels grups de l'oposició

Els portaveus d'ERC i del PSC, Engelbert Montalà i Teresa Ginestà han manifestat que es tracta del darrer Ple ordinari de l'any i encara no es coneix el pressupost del 2019, per la qual cosa s'haurà de convocar un ple extraordinari al mes de desembre, una circumstància a la qual sempre s'hauria negat l'alcalde. Això obligarà a aprovar el pressupost el pròxim any, una decisió que l'alcalde pot prendre legítimament, però que darrerament no era habitual a Mollerussa.

Montalà i Ginestà sí que destaquen, que l'alcalde hagi retirat de la partida, el projecte del qual en va fer bandera en la campanya electoral, com era el Viver d'Empreses en Trama Urbana (VETU). Un projecte al qual havia destinat una partida de 10.000 euros, i que segons Montalà insignificant, pel que representa, i una iniciativa sobre la qual no s'ha fet res.

Per la seva banda, Ginestà també ha assegurat que demanaran explicacions al Ple, del perquè es retira la partida de 6.835 euros, destinada als carregadors per a vehicles elèctrics, també una de les propostes que Solsona n'havia fet bandera, en el marc de la propaganda de Smart City.

Al respecte, Solsona ha explicat respecte al VETU, que el consistori va obrir una partida que no s'ha utilitzat, pel fet que s'han dut a terme altres accions de promoció econòmica al municipi, per la qual cosa es traslladarà al pressupost del 2019. Pel que fa als carregadors de vehicles elèctrics, es va obrir una partida esperant obtenir una subvenció per desplegar el projecte, d'una quantia molt superior al reservat, com que no es va obtenir aquest ajut es va retirar els diners reservats.

Així i tot, Solsona ha destacat que el consistori continua la seva aposta per la sostenibilitat, com ha sigut la compra dels vehicles híbrids per la Policia Local.

Pel que fa a la convocatòria del pressupost, l'alcalde ha matisat que l'equip de govern està a l'espera de poder tancar el projecte de les obres del centre i enllestir el pressupost, que s'aprovarà aquest any.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement