Mollerussa destinarà 30.000€ a una línia d'ajuts pels afectats per les obres

Imatge de la plaça de l'Ajuntament de Mollerussa
photo_camera Imatge de la plaça de l'Ajuntament de Mollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa està ultimant les bases per treure a una línia d’ajuts per a negocis afectats per obres públiques de titularitat municipal executades durant el 2018 i que hagin tingut una durada superior a un mes. Per això, dotarà una partida de 30.000 euros, amb càrrec al pressupost del 2019, per fer front a les sol·licituds que puguin presentar els propietaris d’establiments comercials, de serveis, de restauració o d’allotjament que s’hagin vist perjudicats, excloent d’aquesta convocatòria les entitats bancàries. Així ho ha dit l’alcalde del municipi, Marc Solsona, el qual ha dit que l’objectiu és minimitzar l’impacte en les activitats comercials que hagin pogut ocasionar les obres que s’han dut a terme enguany tot i que estem convençuts que provocaran un salt de qualitat en positiu de cara al futur. Solsona també ha assegurat que cada final d’any està previst crear una proposta de subvencions en aquest sentit. 

L'ens calcula que els beneficiaris d'aquests ajuts poden ser al voltant d'un centenar

Els beneficiàries d’aquesta línia d’ajudes hauran de justificar les despeses presentades i optaran a una subvenció per a la qual fixaran un topall màxim de subvenció que serà superior als costos fiscals té un establiment anualment, segons ha indicat l’alcalde. Pel que fa a les accions o despeses que poden ser subvencionables, hi ha des del lloguer del local a les despreses derivades del subministrament d’energia, aigua, telèfon o Internet passant també per campanyes de publicitat o serveis d’assessorament i consultoria en matèria de modernització o promoció comercial.

L'alcalde ha indicat que abans d’acabar l’any es publicaran les bases i es fixaran els paràmetres a complir

La neteja del nucli urbà després de les obres

Per altra banda, en la fase final de les obres de reforma del centre de Mollerussa, l’Ajuntament estrena dues màquines netejadores per treballar en les places del centre que s’han reformat. Aquesta setmana es durà a terme una neteja general dels espais que ja estan acabats i després ja es procedirà al manteniment habitual.

Les dues maquines netejadores adquirides per l'Ajuntament de Mollerussa per fer la neteja del nucli urbà
L'ens ha presentat aquest dimarts 20 de novembre, conjuntament amb l’empresa concessionària del servei de neteja de la via pública LIC, les dues màquines que s’han adquirit per tal de dur a terme la neteja dels nous espais del nucli urbà que s’han reformat amb les obres del Pla de Barris i que requereixen de maquinària més petita per poder arribar a tots els racons. Ho ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha explicat que de les dues, una és elèctrica per tal de donar sortida al compromís de disposar en la mesura de les possibilitats d’una flota de vehicles municipals que siguin respectuosos amb el medi ambient, tal i com ja es va fer amb el vehicle que ha estrenat recentment la Policia Local.

La neteja començarà per la plaça de Manuel Bertrand, per després seguir amb el manteniment habitual amb les màquines recent adquirides

Comentaris