Mollerussa fa un estudi de mobilitat per valorar l'impacte de les obres del Pla de Barris en la xarxa viària

L'actuació preveu la supressió de places d’aparcament i la prioritat per al vianant en els carrers adjacents, el que implicarà restriccions del pas de vehicles i possibles canvis de sentit de circulació

Mollerussa estudi de mobilitat inteior
photo_camera Les actuacions previstes en la zona centre de la ciutat afectarà els carrers adjacents

L’Ajuntament de Mollerussa ha encarregat un estudi de mobilitat amb l’objectiu de tenir una valoració objectiva sobre l’impacte en la xarxa viària de les diferents actuacions previstes en la zona del Pla de Barris on està previst actuar en el marc del Pla d’Inversions 2017-2018. El fet que en la zona centre del nucli urbà estigui prevista la supressió de places d’aparcament així com la prioritat per al vianant en els carrers adjacents implicarà diferents restriccions del pas de vehicles així com la possibilitat que hi hagi canvis de sentit de circulació, segons ha explicat aquest dimarts l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

La previsió és que l'estudi pugui estar enllestit durant l'estiu

L’estudi ha estat encarregat per Junta de Govern del passat 17 de maig a l’empresa especialitzada Mcrit S.L per un import de 21.538 i ja s’hi està treballant des d’aleshores amb la instal·lació de sistemes de control de pas de vehicles en diferents punts de la ciutat afectats per la reforma del centre. La previsió és que l’estudi pugui estar enllestit durant l’estiu.

En concret,  l’Ajuntament té previst actuar durant el 2017 en els carrers de la Ciutat de Lleida, de l’Onze de Setembre, de Santa Cristina i de l’Estrella, per una banda, i per una altra, en l’avinguda de Catalunya, en el carrer de l’Acadèmia i en el carrer de Ponent. Així mateix, per al 2018 es preveu que l’actuació es concentri en l’àmbit de les places de l’Ajuntament, de Manuel Bertrand, Major i del Pla d’Urgell així com en la zona de la Vilaclosa. 

Tercera prova pilot també sobre mobilitat dins el projecte SmartLab

D’altra banda, Mollerussa inicia aquesta setmana la tercera prova pilot dins el projecte SmartLab impulsat per la Generalitat i al que està adherida des de finals de l’any passat per tal de testar solucions tecnològiques que puguin solucionar reptes municipals. 

Aquest tercer projecte, batejat com a Street Flow per l’empresa Tecsidel que el testarà a la capital del Pla d’Urgell, consisteix en un sistema de lector de matrícules instal·lat en un únic pòrtic que permet analitzar la composició vehicle a vehicle del trànsit que el travessa amb l’objectiu de classificar-lo i mesurar-lo en detall. Per això, tècnics de l’empresa tenen previst instal·lar-lo al carrer Ferrer i Busquets (antiga N-II) aprofitant el pòrtic de senyalització vertical davant del semàfor que hi ha a l’altura de La Salle. La instal·lació es farà de matinada, ja que cal tallar un dels carrils de la via perquè els operaris puguin treballar.

El sistema, que es mantindrà un mínim de sis mesos en prova, comptabilitzarà, entre altres coses, els tipus de vehicle que travessa aquesta via siguin camions o turismes.

Comentaris