La festa commemorarà els 70 anys de l'Agrupació Sardanista de Mollerussa

La commemoració dels 70 anys de l’Agrupació clourà amb un dinar al restaurant Resquitx per a tots els socis i sòcies de l’entitat però que restarà obert a tots els amics i amigues sardanistes que desitgin participar-hi

Preparacio Monument Capital de la Sardana
photo_camera Preparacio Monument Capital de la Sardana

L'Agrupació Sardanista de Mollerussa commemora aquest diumenge els setanta anys de trajectòria amb una festa que tindrà com a acte principal la inauguració del monument a la Capital de la Sardana 2016, i també la presentació de les colles sorgides dels cursos de sardanes que han tingut lloc al llarg de l'any.

La jornada se celebrarà a partir de les 12 del migdia en el passeig de la Sardana, i començarà amb la presentació de les colles sardanistes, entre elles la del Casal de la Gent Gran, que va fer el seu debut el passat 28 de maig en la Trobada de Centres Cívics de Catalunya. També hi seran presents tots els infants i joves dels centres educatius que van participar en el programa Saltem i Ballem, així com la colla sorgida dels cursos Mollerussa Dansa.

Preparacio Monument Capital de la SardanaL'acte central consistirà en el descobriment i presentació del monument Mollerussa Capital de la Sardana 2016, una obra escultòrica de l'artista local Ramon Manel Moncasi Curià, un record del qual ha estat la capitalitat per a generacions venidores, i alhora, reafirmar el compromís de la ciutat com a defensora de la dansa i de la cultura.

El monument ha estat possible gràcies a la col·laboració del seu autor, a donacions econòmiques dels ciutadans i ciutadanes que de forma anònima han dipositat les seves aportacions en la Guardiola de Mecenatge Popular i dels beneficis obtinguts en la segona calçotada popular. Una placa en el mateix monument recordarà la solidaritat de tots els que hi van participar.

La festa continuarà amb una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Jovenívola d'Agramunt, amb la companyia dels gegantons Pepito i Carme, amb la colla del Casal Popular l'Arreu.

Comentaris