Mollerussa instal·la 5 papereres interactives alimentades amb energia solar

Es tracta d'una prova pilot que forma part del projecte Mollerussa SmartLab

Paperera interactiva plaça Manuel Bertrand Mollerussa ©JosepAPérez
photo_camera Paperera interactiva plaça Manuel Bertrand Mollerussa ©JosepAPérez

Mollerussa inicia una prova pilot per a testar l’optimització de la recollida selectiva mitjançant la utilització de papereres interactives alimentades amb energia solar, les quals compten amb pantalles digitals estàtiques o dinàmiques que proporcionen connexió wifi i carregador de mòbil USB. De moment, avui se n’han instal·lat cinc unitats, quatre d’elles en punts del centre urbà i una cinquena pròxima a la piscina municipal coberta.

La previsió és que al llarg d’aquest any se n’instal·lin una quarantena d’unitats més en altres punts de la ciutat, entre ells el Parc de la Serra, la zona de l’avinguda del Canal o les pròximes a la carretera del Palau i la de Miralcamp

Paperera interactiva instal·lada a Mollerussa @AjMollerussa
Paperera interactiva instal·lada a Mollerussa @AjMollerussa

Millorar la cobertura wifi en llocs allunyats del centre i avaluar les prestacions d’un sistema de publicitat dinàmic i de comunicació basat en tecnologia led són dos dels objectius principals d’aquesta prova pilot, que està impulsada per la firma Solar Outdoor Media amb seu a Berlín i  és la sisena que es duu a terme dins el projecte Mollerussa Smartlab promogut per la Generalitat dins l’estratègia SmartCatalonia.

La prova pilot havia d’iniciar-se el passat juny coincidint amb la celebració de la Fira de Sant Josep però problemes de logística no ho van fer possible encara que sí que es va poder veure en l’estand de la firma promotora una unitat d’aquestes papereres.

Mollerussa serà la primera ciutat de l’estat espanyol que disposarà d’aquestes papereres amb tecnologia alemanya i  que permeten la recollida de 6 fraccions com són vidre, paper, envasos, olis, piles i restes de tabac

Aquestes elements del mobiliari urbà utilitzen sensors intel·ligents ultrasònics que amb l’ajuda d’un sistema operatiu propi monotoritza l’acumulació de deixalles en temps real. Aquesta informació permet optimitzar les rutes i freqüències de la recollida de residus, la qual cosa afavoreix la reducció de costos logístics i la disminució de les emissions de carboni derivades.
 

Comentaris