Mollerussa ja disposa d'estació de càrrega per a vehicles elèctrics

El servei serà gratuït durant tot el 2021 amb l’objectiu de promoure l’ús de vehicles elèctrics i també donar a conèixer entre la ciutadania la nova instal·lació
Estació de càrrega de vehicles electrics a Mollerussa
photo_camera Estació de càrrega de vehicles electrics a Mollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa ja ha posat en marxa aquesta setmana l’estació de càrrega de vehicles elèctrics al pàrquing municipal habilitat al costat del recinte de les piscines d’estiu després d’obtenir el vistiplau de l’organisme de control validat per Indústria, per poder posar-la en funcionament. Es tracta d’una estació de recàrrega ràpida que permet carregar dos vehicles simultàniament a 25kw en un temps d’entre 30 minuts i una hora, segons el model del vehicle ja que preveu 3 sistemes diferents de càrrega.

 Així ho ha explicat el primer tinent d’Alcaldia de Mollerussa, Pere Garrofé, el qual ha indicat que el servei serà gratuït durant tot el 2021 amb l’objectiu de promoure l’ús de vehicles elèctrics i també donar a conèixer entre la ciutadania la nova instal·lació.  Garrofé també ha dit que l’ús del servei es farà a través de l’app EV Charge, la qual connecta 200 punts de recàrrega ubicats arreu de Catalunya a través de l’entitat Aliança de Municipis. D’aquesta manera, des de qualsevol lloc es pot veure quins punts hi ha disponibles i, fins i tot, està prevista una actualització durant aquest any que permetrà fer una reserva d’un punt determinat.

El projecte ha comptat amb un pressupost de 38.338 euros que inclou des de l’obra civil necessària a la instal·lació al reordenament del transit per senyalitzar l’estació. Per tal de finançar aquesta inversió, el consistori ha comptat amb una subvenció de l’Institut Català de l’Energia, que depèn de la Generalitat. Pel que fa a la contractació de l’obra, s’ha fet a través de l’adhesió a l’Acord marc de mobilitat sostenible amb destinació a les entitats locals promogut per l’Associació Catalana de Municipis juntament amb el Consorci Català pel Desenvolupament Local. L’empresa adjudicatària ha estat Etecnic Movilidad Eléctrica SRL.

Comentaris