Mollerussa ja és oficialment la capital de la sardana 2016

L'Agrupació Sardanista Mollerussa i l'alcalde de la ciutat van assistir el passat divendres a Calella a l'acte de traspàs

sardana interior
photo_camera Marc Solsona va exposar els principals objectius de la capitalitat

Mollerussa és des de divendres passat la capital de la sardana. El passat dia 20 al vespre va tenir lloc l'acte institucional en què l'alcalde de la capital del Pla d'Urgell, Marc Solsona, va agafar el relleu de la capitalitat.  

La Sala Mozart de Calella va acollir l'acte organitzat per la Confederació  Sardanista de Catalunya i l’Ajuntament de Calella, on es va procedir al lliurament dels Premis Capital de la Sardana 2015 i el traspàs de la capitalitat de la Sardana a Mollerussa per a l’any 2016.  En aquest marc es va visionar un vídeo de presentació de Mollerussa  on  destacaven els principals trets culturals de la ciutat com són el Concurs de Vestits de Paper, el Saló del Llibre Infantil i Juvenil, el Museu de l’Aigua, a banda, de la Fira de Sant Josep i el mercat setmanal, entre altres iniciatives.

L'acte va acollir un vídeo de presentació de Mollerussa  destacant els principals trets culturals de la ciutat

En el seu parlament, l’alcalde, Marc Solsona, va exposar els principals objectius de la capitalitat i va destacar les activitats previstes. Així, va destacar l’exposició 70 anys de sardanes a Mollerussa-70 anys de l’Agrupació, la cloenda dels cursos del projecte educatiu sardanista de Saltem i Ballem Infantil o el 37è Aplec de la Sardana de Mollerussa.  També va confirmar que el pròxim 12 de març tindrà lloc el tret de sortida amb la proclamació de la Capital de la Sardana i va anunciar que el pregoner de l’acte serà el fill de Mollerussa i monjo de Montserrat, Pare Jordi-Agustí Piqué, de qui la nostra EMMM en porta el seu nom.

El monjo de Montserrat, Jordi-Agustí Piqué, farà de pregoner el dia 12 de març quan tindrà lloc el tret de sortida

Solsona va agrair l’esforç de l’Agrupació Sardanista Mollerussa per la seva feina, la seva persistència i la seva resistència al llarg de tants anys i que aquest nomenament culmina aquesta llarga trajectòria. Així mateix, es va referir a l’orgull que la ciutat sigui la primera població lleidatana a exercir la capitalitat de la Sardana i va comentar  que el ball català "té la capacitat que els seus integrants poden  mirar els ulls de la persona que tenen al costat  i això ja diu molt del nostre tarannà i de la manera de fer i de ser dels catalans”.

Una delegació de l'Agrupació Sardanista es va traslladar a Calella per assistir a l'acte 

A l’acte, presidit per l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, hi va assistir  també una delegació de l’Agrupació Sardanista Mollerussa, entre les quals estava la seva presidenta Mercè Paris, així com el coordinador de la Comissió organitzadora dels actes de Mollerussa, Joaquim Fabres. També va comptar amb la participació de Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya, i de Victor Selles, coordinador dels actes de la capitalitat de la Sardana.

Comentaris