La Mollerussa Lan Party espera més de 600 inscrits aquest cap de setmana en la seva desena edició

Presentacio Mollerussa Lan Pary (4) inteior
photo_camera El representant de l'associació Mollerussa Lan Party, Eduard Roca, durant la seva intervenció aquest dimarts en la presentació del certamen

La Mollerussa Lan Party celebrarà del 9 al 12 de novembre la seva desena edició. L’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona; el director de l’ens firal, Poldo Segarra, i el representant de l’associació Mollerussa Lan Party, Eduard Roca, han presentat aquest dimarts la convocatòria d’enguany, la qual no només preveu incrementar el nombre d’inscrits un any més –l’any passat van ser 607–, sinó que també obrirà amb la màxima de potenciar la participació del públic general amb l’oferta de més d’una vintena d’activitats i tallers oberts a tothom i per a totes les edats.

Potencien l'obertura del certamen al públic visitant amb una vintena d'activitats i tallers

De moment, ja s'han inscrit en la trobada més de 590 participants procedents de Catalunya, l'Estat espanyol i altres punts com Londres o França, segons ha explicat Eduard Roca, que ha afegit que la convocatòria d'enguany incorpora alguns tornejos nous com l'Overwatch, el Playerunknown's BattleGrounds i el Tekken 7. El representant de l'associació ha destacat també l'increment pel que fa a l'import dels premis en metàl·lic que es reparteix entre els guanyadors d'aquests tornejos i que enguany pujarà als 7.500 eurosPresentacio Mollerussa Lan Pary (1) texte

Per la seva part, l'alcalde ha qualificat de “fita important” el fet d’arribar a aquests deu anys del saló i ha destacat el fet de fer-ho “de forma sostinguda”, amb un creixement continu tant pel que fa a nivell participatiu com a infraestructura, la qual cosa ha comportat “una fidelització molt important que ha portat any rere any a tenir una party de referència”. Cal recordar que la Mollerussa Lan Party és actualment la més important a nivell de Catalunya i la tercera o quarta –depèn dels anys– a nivell de l’Estat espanyol.

Segona edició de la MLP Kids amb la participació de l'escola Minyons d'Urgell, Les Arrels i La Salle

El director de l’ens firal ha parlat de la voluntat de potenciar l’obertura del certamen en els darrers anys al públic visitant. En aquest sentit, Segarra s’ha referit a la presència al saló de set empreses amb productes relacionats amb la tecnologia, en el que ha definit com a “l’espai més comercial” de la Mollerussa Lan Party, i o l’apartat, creat l’any passat i batejat com MLP Kids, que enguany guanyarà presència amb la col·laboració de tres centres educatius –l’escola Minyons d’Urgell de Fondarella, l’escola Les Arrels de Mollerussa i La Salle Mollerussa–, que desenvoluparan diferents activitats i que portaran el divendres dia 10 prop de 150 alumnes.

Entre les activitats previstes al programa, Segarra ha destacat també el taller Descobreix l’Scratch, sobre com funciona Schatch i aprendre a programar un joc, que realitzarà dissabte al matí, amb participació gratuïta i adreçat a joves d’entre 9 i 12 anys, la firma Engijoc, col·laboradora també l’any passat amb un taller sobre drones.

La firma Indoor Karting Alpicat porta a la 'party' el joc Laser Tag, obert al públic visitant

Així mateix, els visitants de la Mollerussa Lan Party podran participar en el joc Laser Tag, un joc esportiu amb infrarojos que simula combat entre dos equips. Aquest joc, que muntarà la firma Indoor Karting Alpicat al Pavelló Verd, estarà obert tant als inscrits a la party com al públic visitant, si bé per a aquest últim serà de pagament.

La 10a Mollerussa Lan Party obrirà dijous dia 9 de novembre a les 5 de la tarda i fins a les 6 de la tarda de diumenge dia 12, en una sessió non estop de 72 hores.

Comentaris