Mollerussa nomenarà el cineasta Ramon Monfà fill adoptiu de la ciutat

El reconeixement serà aprovat per tots els grups al Ple de dijous i es farà efectiu per les festes de Sant Isidori

Ramon Monfa Colla del 60 interior
photo_camera Imatge d'arxiu amb Ramon Monfà al centre

L’Ajuntament de Mollerussa nomenarà aquest dijous Ramon Monfà fill adoptiu de la ciutat. Així ho anunciat avui l’alcalde Marc Solsona en la compareixença prèvia al Ple Ordinari d’aquest dijous, on el nomenament serà aprovat per unanimitat de tots els grups.

La proclamació de Ramon Monfà com a fill adoptiu de Mollerussa es farà efectiva durant es festes de Sant Isidori del mes d’abril, en un acte que, segons l’alcalde, suposarà “un reconeixement a la trajectòria professional i vital del que es podria considerar el nostre cineasta de capçalera”. 

Nascut a La Sentiu de Sió el 1930, però resident a Mollerussa des de ben jove, Ramon Monfà i Escolà ha estat director, guionista i productor de cinema especialitzat en curtmetratges argumentals, tot i que també realitzà un llargmetratge titulat Cara quemada (1980), estrenat a Mollerussa l’any 1981. La seva obra registrada s’estén des del 1962 fins a la primera dècada del segle XXI, tenint en compte tant la seva producció amateur com professional.

El carrer de la Creu estarà tancat al trànsit aquest dimecres i dijous degut a que serà asfaltat

Aquest serà un dels punts que s’aprovarà en el Ple Ordinari de l’Ajuntament de Mollerussa, que s’avança dos setmanes degut a la Setmana Santa. L’ordre del dia d’aquest ple també inclou la modificació puntual provisional del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal per a equipaments comercials admesos a les zones 2, 3 i 4 del sòl urbà i la delimitació de la trama urbana consolidada.

També es presentarà la suspensió del Reglament de Règim Intern, regulador del Registre Municipal de les unions civils de Mollerussa, en espera que hi hagi una resolució definitiva al respecte i per tal que cap parella de fet pugui concórrer en incorrecció a l’hora de regularitzar la seva situació registralment.

D’altra banda, es proposarà la renovació del segell de reconeixement al programa Ciutats Amigues de la Infància d’Unicef. En aquest sentit, cal recordar que responsables d’Unicef van visitar Mollerussa fa uns dies i que tot apunta a què es renovarà aquest segell.

Pel que fa a crèdits, es presentarà a aprovació una modificació per 145.899 euros que corresponen a diferents conceptes, entre els que hi ha l’assumpció per part de l’Ajuntament d’una plaça de guia del Museu de l’Aigua derivada de la dissolució del Consorci del Museu de l’Aigua dels Canals d’Urgell, així com el reconeixement en plantilla d’un auxiliar de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila. També s’inclou en aquest capítol la revisió de les retribucions als membres de la Policia Local que han superat les proves d’agents i la modificació de la pista del aeròdrom de La Serra, que variarà la seva orientació per tal de guanyar en seguretat. 

Segons fonts municipals, es donarà compte al Ple de la liquidació del pressupost de l’Ajuntament corresponent a l’any 2015, en què, arran de la liquidació, el consistori aprovarà un pla econòmic financer per tal de revertir l’indicador de la regla de la despesa, que no es compleix per 39.000 euros. Dins del mateix capítol financer, també es donarà compte al Ple de la liquidació del pressupost del Patronat Fires de Mollerussa del 2015, a la vegada que s’informarà al Ple de l’estat d’execució del pressupost general i del moviment i situació de la tresoreria corresponent al quart trimestre del 2015.

Finalment, l’alcalde de Mollerussa també ha informat que el carrer de la Creu estarà tancat al trànsit aquest dimecres i dijous degut a que serà asfaltat. Cal recordar que al mes de gener aquest carrer es va reobrir al trànsit un cop finalitzades les obres que s’hi van dur a terme per substituir un tram de la claveguera.

Comentaris