Mollerussa, pionera en Lleida en incorporar el WhatsApp a la Biblioteca Comarcal

El nou canal de comunicació vol servir perquè els usuaris puguin fer consultes, així com comunicar incidències i difondre informacions

 

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila incorpora un compte de WhatsApp 1
photo_camera La Biblioteca Comarcal Jaume Vila incorpora un compte de WhatsApp 1

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila incorpora l’ús del Whatsapp com a nou canal de comunicació cap als usuaris, una nova eina tecnològica que se suma a les que ja té en funcionament com són Facebook. Twitter, Instagram, Spotify, Youtube, l’app i el blog.

D’aquesta manera, s’ha habilitat el telèfon 637 442 206 per tal que tots els usuaris interessats puguin formular a través de Whatsapp les consultes que els hi calguin i alhora serveixi també perquè la biblioteca pugui comunicar qualsevol incidència i fer difusió de les informacions que consideri oportunes. L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i de la directora de la biblioteca, Diana Solé, han presentat la iniciativa, sobre la qual, han dit, no tenen constància que cap altra biblioteca de les terres de Lleida hagi incorporat aquesta nova eina de comunicació “que ens permet acostar-nos a l’usuari de manera ràpida i fàcil per resoldre dubtes puntuals”.

Solsona, per la seva part, ha indicat que l’ús d’aquesta nova eina forma part del Pla estratègic, que els responsables de la biblioteca estan confeccionant per als pròxims 4 anys, i que ha de permetre a partir de l’any vinent en què l’equipament arriba als 20 anys de vida “reformular-ne el funcionament adaptant-lo als nous temps i als nous comportaments dels usuaris”.

La programació infantil se centra en dimecres amb hores del conte i tallers

D'altra banda, des del consistori s'ha fet la presentació de la programació infantil que es durà a terme a la biblioteca aquest trimestre. Segons ha explicat el responsable d’aquesta programació, Josep Miquel Varea, el dimecres seguirà sent el dia identificat amb el públic familiar, ja que, a banda d’acollir les diferents hores del conte programades, també concentrarà els tallers, que durant el curs passat es feien dos dies a la setmana i que ara es faran un sol dia però en dos horaris diferents, de 6 a 7 i de 7 a 8 de la tarda. 

Durant el mes d’octubre s’han programat dues hores del conte que seran el dia 7 En Maginet Tap de Bassa, a càrrec d’Elisabet Carnicé, presentadora del programa de TV3 Quarts de Nou, i el dia 21, Contes de la castanyera, de la mà de Jep Gasulla. Els altres dos dimecres del mes els protagonistes seran els tallers Som uns manetes... fent punts de llibre, el dia 14, i Som uns manetes... fent màscares, el dia 28.

Pel que fa al mes de novembre, a banda de les dues hores del conte previstes pel dia 4 amb Contes llunàtics, a càrrec de Santi Rovira, i el dia 18 amb El BUM i el tresor pirata de la Companyia Homenots, el protagonisme serà per als jocs en família amb dues sessions, els dies 11 i 25, en les que els més petits i els seus pares compartiran una estona de diversió al voltant de diferents jocs de taula. 

Al mes de desembre la biblioteca se sumarà també a la celebració del 50è aniversari del Concurs Nacional de Vestits de paper. I ho farà a través del taller Som uns manetes... descobrint el paper, que tindrà lloc el dia 2. L’altra activitat prevista per aquest mes serà una Hora del conte amb Contes de Nadal de la mà d’en Jep Gasulla que es farà el dia 16.

D’altra banda, la biblioteca de Mollerussa va ser escenari ahir de la descoberta per part d’un dels seus usuaris de la paraula amagada amb cartolina daurada, una troballa que el premia amb un passi per accedir al backstage de la Festa dels Supers que tindrà lloc els propers 17 i 18 d’octubre a Barcelona. 

Comentaris