Mollerussa projecta tres noves cruïlles al tram urbà de l'N-II

Ferrer i Busquets  i el gir projectat al carrer Palau
photo_camera Ferrer i Busquets i el gir projectat al carrer Palau

Mollerussa va demanar al Departament de Territori la definició de tres nous encreuaments al tram urbà de l’N-II, que és de titularitat de la Generalitat, per millorar la mobilitat i garantir la seguretat, segons va explicar aquest dimarts l’alcalde, Marc Solsona.

La reordenació del tram, que rep el nom de carrer Ferrer i Busquets, ve motivada després de la reforma del centre de la ciutat a través del Pla de barris que ha modificat els usos viaris en aquesta part del municipi. Solsona confia que a l’espera de rebre una resposta del Departament aquesta reordenació es pugui portar a terme entre la tardor i principis de l’any que ve.

Plaça de l'Ajuntament amb el tram de Ferrer i Busquets i l'N-IIEn concret, es tracta de l’encreuament amb el carrer del Palau per poder fer el gir a l’esquerra venint de Lleida, un tercer carril per accedir al pàrquing habilitat al carrer del President Macià, també venint de Lleida, i un tercer carril més per poder entrar a la ronda Sant Pere, venint de Barcelona. L’alcalde va explicar que s’està pendent de rebre una resposta per part del departament competent per tal de dibuixar aquests tres nous encreuaments tant aviat com es pugui.

FERRER I BUSQUETS DIN A0 (1)El primer dels encreuaments sol·licitats ha de permetre reduir el trànsit en el tram central del carrer Ferrer i Busquets per poder treballar en un dels plantejaments que recollia el projecte guanyador del concurs d’idees per al centre de la ciutat, el qual dibuixava la unió entre la plaça de l’Ajuntament i les escales de l’església parroquial de Sant Jaume per convertir-ho en un espai per als vianants en casos puntuals.

L’alcalde de Mollerussa també va indicar que s’està treballant en la reordenació del trànsit a la zona de la plaça de l’Esport així com del carrer de Tarragona i del carrer Josep Casanoves amb l’objectiu de millorar la mobilitat en aquest àmbit de la ciutat, una reordenació en la que és previst plantejar també una reserva d’espai per a un carril bici. 

Comentaris