Marc Marzenit, Albert Barqué i El Traster són alguns dels noms que passaran per l'espai singular

Mollerussa recupera Cal Duch com a espai de promoció artística durant el Nadal

Edifici de Cal Duch en el que començara el curs el nou Institut de Mollerussa
photo_camera L'edifici de Cal Duch.

Mollerussa es prepara viure les festes nadalenques amb una trentena de propostes diferents per sortir a gaudir-les. Hi destaca la recuperació de Cal Duch com a espai de promoció de la cultura artística i les arts visuals amb una experiència interactiva que tindrà lloc el pròxim dia 29 de desembre de la mà de professionals locals del món de les arts visuals com són Albert Carrera i Marc Moncasi, que col·laboraran amb els internacionals Marc Marzenit i Albert Barqué, originaris de Mollerussa, els quals musicaran l’acció consistent en la il·luminació de la façana principal que anirà canviant amb els moviments de les mans del públic que s’hi apropi.

Es preveu que l'espai de Cal Duch  acabi sent un lloc per promoure les arts visuals

El concert del Traster, amb els músics locals Albert Gilabert i Eva Pomés, culminarà la iniciativa que vol ser un tast del nou ús que s’està acabant de definir per aquest equipament amb l’objectiu d’ajudar a promoure les arts visuals, un ús que ja havia tingut el 2007 quan va acollir la Mostra d’Art Contemporani (MMAC) després de dues edicions anteriors al Pavelló Firal, segons ha indicat la regidora de Festes i Joventut, Raquel Pueyo, acompanyada del tècnic de l’àrea de Festes, Àlex Culleré.

El Cap d'Any i la Cavalcada de Reis

Un altre dels actes que ha destacat la regidora de la programació és la repetició per segon any de la Festa de Cap d’Any, que tindrà lloc als Pavellons Firals i que enguany ha ampliat l’aforament per participar de la iniciativa fins a les 750 persones.
Per la seva banda, la Cavalcada de Reis s'organitzarà conjuntament amb la Colla del 50.

Davant la polèmica generada arrel de la campanya Baltasar de veritat, Raquel Pueyo ha indicat que, per recollir les sensibilitats, i donat que la Colla dels 50 ja tindria escollides les persones que representen els Reis d’Orient, els Patges Gregori i Isidori seran d’origen africà i recolliran les cartes per als Reis d’Orient el dia 18 a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila i el dia 29 al Teatre L’Amistat.
Un altre dels actes destacats és l’espectacle Superbleda, que tindrà lloc aquest diumenge 22 al Teatre L’Amistat a càrrec de la Companyia La Bleda. El teatre també tindrà protagonisme en la lectura col·lectiva d’El poema de Nadal, de Josep M. de Sagarra, que tindrà lloc el 28 de desembre amb la participació de la ciutadania i l’Agrupació Sardanista de Mollerussa amb la intervenció de Saó de Ponent i Teatre de Butxaca. També col·laboracien en la programació nadalenca entitats com el Casal Popular L’Arreu,  l’Agrupament Escolta Cal Met, el Jovent de Mollerussa, l’Orfeó Renaixença, la Coral Ressò de l’Albada, l’Associació de la Música o l’Escola Municipal de Música. 

Comentaris