Mollerussa aconsegueix un 90% d'estalvi energètic amb les obres del centre

enllumenat mollerussa obres pla de barris - Ajuntament de Mollerussa
photo_camera El carrer que baixa a la plaça Major de Mollerussa de nit - Ajuntament de Mollerussa

Un estalvi energètic del 90%. És l'estalvi que ha aconseguit l’Ajuntament de Mollerussa amb les obres de reforma de l’enllumenat públic del centre urbà que es van dur a terme en el marc del Pla de Barris durant els anys 2018 i 2019. També s'ha obtingut una reducció en un 47% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Les claus han estat l'ús de pantalles amb tecnologia led, la reducció dels nivells lumínics i la desconnexió d’una part de la instal·lació a partir de les 12 de la nit. El disseny de l’enllumenat buscava, alhora, potenciar l’entorn des del punt de vista residencial, comercial i de serveis.

El conjunt de la instal·lació està governada per un sistema de control a distància que permet mesurar els paràmetres de funcionament i detectar-ne les deficiències

Les obres han suposat la reforma total dels punts de llum, les pantalles el cablejat elèctric soterrat i els quadres de comandament de tot el nucli central de les places de l’Ajuntament, de Manuel Bertrand, Major i del Pla d’Urgell i els carrers adjacents. 

La reforma de l’enllumenat públic d’aquesta zona, tret de la corresponent a la plaça
del Pla d’Urgell, ha estat cofinançada amb fons europeus amb una aportació del 50% a
través de la línia d’ajuts Proyectos de entidades locales que favorezcan el paso a una
economia baja en carbono (FEDER-POPE 2014-2020)
, promoguda per l’Instituto para la
Diversificación y el Ahorro de la Energia (IDAE), adscrit al Ministeri de Transició Ecològica. El finançament del 50% restant ha anat a càrrec del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, l’Ajuntament de Mollerussa i el veïnat.

Comentaris