Mollerussa ret homenatge al Pla d’Urgell i els seus municipis en el marc de la 151a Fira de Sant Josep

La presidenta del Parlament assegura que tot i no haver-hi pressupostos, se seguirà atenent les necessitats del país

sala de plens Anna Erra
photo_camera La presidenta del parlament, Anna Erra, durant la seva intervenció en l'acte de celebració del Dia de la Comarca - Foto: Territoris

La presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, qui ha fet un dels darrers actes com a tal després de la convocatòria avui d’eleccions al maig, ha assegurat aquesta tarda que tot i no haver-hi pressupostos la Diputació Permanent seguirà atenent els assumptes urgents que el govern consideri per donar respostes de país. Ho ha dit en el marc de la celebració del Dia de la Comarca amb el qual tradicionalment Mollerussa, com a capital, ret homenatge a la resta de municipis del Pla d’Urgell en el marc de la Fira de Sant Josep. Erra ha afirmat que cal ser capaços de trobar consensos per atendre les necessitats del país, vetllant per equilibri territorial per tenir un país fort on tothom pugui fer el seu projecte de vida. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal, Carles Palau, ha aprofitat l’avinentesa per demanar que es tramiti l’Estatut dels Municipis Rurals que ha quedat al calaix i “que ens ha de permetre treballar per a la ciutadania” així com que es tingui especial sensibilitat en els temes relatius a la sequera.

alcaldes i regidors
Tradicional fotografia de família amb els alcaldes i regidors dels 16 pobles del Pla d'Urgell - Foto: Territoris

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona ha assegurat que la comarca del Pla d’Urgell està conjugada amb adjectius com la prosperitat, l’emprenedoria i l’èxit. Així mateix, ha demanat al futur Parlament més sensibilitat amb el món local perquè “volem fer d’alcaldes i no només de gerents” perquè “hi ha temes de país que no entenen de colors polítics”.

En l’acte, que ha tingut lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Mollerussa, també ha parlat el president de la Diputació, Joan Talarn, el qual ha destacat que la comarca del Pla d’Urgell és una terra d’oportunitatsperquè estem acostumats a batallar i som resilients com a hereus de les generacions que van transformar el Clot del Dimoni”.

Un cop acabat l’acte, que ha començat a l’Ajuntament de Mollerussa amb la signatura del llibre d’honor per part del conseller i la tradicional fotografia de família amb els alcaldes dels 16 pobles de la comarca, la comitiva ha fet una visita als pavellons firals i al recinte exterior.

Comentaris