Mollerussa senyalitza el centre per promoure la convivència i l’ús responsable de l’espai públic  

Juga i mou-te amb responsabilitat. Respectem l’espai públic amb tots els ciutadans/es
photo_camera Juga i mou-te amb responsabilitat. Respectem l’espai públic amb tots els ciutadans/es

Mollerussa va estrenar aquest dimarts una nova senyalització a la zona del centre remodelada recentment aprofitant la commemoració del Dia Universal de l’Infant i amb l’objectiu de promoure la convivència i l’ús responsable de l’espai públic. Es tracta de 5 plaques, dissenyades per una alumna del Centre d’Educació Especial Siloé, la Rut Abu, amb el missatge Juga i mou-te amb responsabilitat. Respectem l’espai públic amb tots els ciutadans/es i que es distribuiran en 5 punts de les places del centre urbà.

La iniciativa surt d’un encàrrec fet des d’Alcaldia al Consell de Participació Adolescent perquè aportessin propostes per afavorir la convivència en els nous espais sorgits de remodelació del centre, sempre partint del fet que Mollerussa està reconeguda com a Ciutat Amiga de la Infància per part d’UNICEF.

S’ha dut a terme també una campanya escolar que finalitzarà aquest Nadal entre els centres d’educació Primària i Secundària de la ciutat per a difondre diferents consells per afavorir la convivència

Commemoració del Dia Universal de l’Infant a MollerussaL’estrena d’aquesta nova senyalització es va fer coincidir amb la celebració del Dia Universal de l’Infant, que va tenir com a acte destacat la lectura del manifest elaborat per commemorar el trentè aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants, la qual van dur a terme els representants del Consell de Participació Adolescent, del Centre Obert La Banqueta i de Creu Roja. Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat dels regidors d’Acció Social i Ciutadania, Anna Carné; de Joventut, Raquel Pueyo; i d’Esports, Bernat Díaz, ha agraït la tasca feta des del Consell de Participació Adolescent per donar forma a aquesta campanya.

Com a punt final de l'acte, en el qual van participar representants de tots els centres escolars de la ciutat, es va il·luminar de color blau la façana de l'edifici consistorial i la font de la plaça de l'Ajuntament, una il·luminació que es va mantenir durant el dimecres, dia oficial de la commemoració, sumant-se així a la campanya d'UNICEF Catalunya de blau per la infància.

D’altra banda, per reforçar la difusió dels drets dels infants recollits en la convenció també s’ha comptat amb la col·laboració d’una trentena de comerços adherits a Mollerussa Comercial i també de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, els quals exposaran cartells recordant aquests drets. En aquests cartells, es podrà llegir un codi QR que tindrà associat diferents vídeos enregistrats des dels centres escolar de la ciutat explicant aquests drets.

Comentaris