Mollerussa tanca un cap de setmana a cavall de dues fires

Espectacle eqüestre. EquiMollerussa 2019
photo_camera Espectacle eqüestre. EquiMollerussa 2019

Aquest cap de setmana Mollerussa ha constatat el seu paper de ciutat firal i pol dinamitzador d'activitat professional i econòmica, celebra'n els certàmens Expoclàssic i EquiMollerussa, el primer una derivació històrica dels salons dedicats a l'automòbil, en aquest cas a vehicles històrics i l'entorn del col·leccionisme; la segona un certament sorgit a l'Institut Mollerussa, amb la voluntat de divulgar el sector Equí, com a proposta educativa per als joves i les possibilitats d'inserció laboral.

Espectacle eqüestre. EquiMollerussa 2019 1Divendres engegava la segona edició d'EquiMollerussa, en el magnífic entorn verd del Parc de La Serra, on està ubicat el campus de Formació Professional INS Mollerussa, enguany amb la participació de dos-cents exemplars provinents de setanta ramaderies equines de tot l'estat, que van participar en els concursos de morfologia, on un jurat qualifica els millors exemplars segons les categories.

Durant el cap de setmana, al marge del vessant professional i expositiu, el públic va poder gaudir d'altres activitats de lleure, i grastronómiques, així com participar en les exhibicions eqüestres que van dur a terme els alumnes del cicle d'Hípica de l'INS Mollerussa.

Fira de Mollerussa, coorganitzador del certamen amb l'INS Mollerussa, Diputació de Lleida, Ajuntament de la capital del Pla d'Urgell i l'Asociación Nacional de Criadores de Caballos de Pura Raza (ANCCE), en veu del seu president i alcalde de la ciutat, Marc Solsona, vol encarar la tercera edició amb més expectatives i buscant nous recursos.

Públic recorrent el recinte d'Expoclàssic de Mollerussa

Expoclàssic

Fa prop d'un quart de segle que Fira de Mollerussa va adquirir el compromís de dinamitzar una trobada que impulsaven l'associació Motos Clàssiques Ponent de Mollerussa, aficionats als vehicles d'època, el que va derivar a l'actual Expoclàssic. El certament reuneix en cada edició una mostra d'exposicions monogràfiques, amb una àrea d'accessoris i recanvis per als col·leccionistes.

Trobada de Motos Clàssiques en el marc de la Fira Exploclàssic de MollerussaL'Associació Motos Clàssiques Ponent, ha mantingut la tradició amb què va néixer el certamen, i cada any apleguen al voltant d'un centenar de motos clàssiques, i després d'un bon esmorzar, fan un tom per diferents pobles de la demarcació de Lleida, per gaudir del paisatge, la companyia i el pilotatge de les antigues màquines de dues rodes.

Pel que fa a les exposicions monogràfiques, han passat pel Recinte Firal mollerussenc, mítiques col·leccions de motos i vehicles clàssics, des de les guanyadores dels GP de velocitat, evolució de marques automobilístiques, vehicles del cinema, la logística del transport. Enguany s'han dedicat a la marca Citroën, el popular model 1430 de la marca SEAT, així com una mostra de motos bèl·liques i esportives.

Comentaris