Mollerussa externalitza el servei de la jardineria i l’arbrat de les zones verdes de la ciutat

Ocupen un total de 327.658 m2, la gestió dels quals surt a concurs per uns 400.000 euros anuals per una durada de 4 anys prorrogables

Zones Ajardinades Mollerussa 1
photo_camera Imatge d'una de les zones enjardinades de la ciutat

L’Ajuntament de Mollerussa té previst portar a l’aprovació del Ple ordinari que tindrà lloc aquest dijous l’expedient de contractació del servei de manteniment de la jardineria i l’arbrat de les zones verdes de la ciutat. Es tracta d’un total de 327.658 metres quadrats distribuïts per tot el municipi, la gestió dels quals surt a concurs per 347.296 euros anuals, amb una durada del contracte de 4 anys prorrogables a 2 més.

El personal que fins ara s’encarregava de les tasques de jardineria continuarà adscrit a la brigada municipal

Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde Marc Solsona, el qual ha indicat que, tot i que fins al moment, aquest servei s’ha fet amb mitjans i personal propi o empreses de serveis contractades esporàdicament, la realitat actual no permet seguir fent-ho així. En aquest sentit, ha dit que tant els treballadors de la brigada especialitzats en jardineria com també la maquinària existent es van envellint, una circumstància que se suma al fet que les tasques que es duen a terme des del servei d’atenció externa municipal cada cop són més i més variades, ja que inclouen reparacions d’obra civil, muntatges d’esdeveniments culturals, fires i festes locals, entre altres. Solsona ha precisat que s’externalitza el servei amb la voluntat de millorar la zona verda de la ciutat i que el personal que fins ara s’encarregava de les tasques de jardineria continuarà adscrit a la brigada municipal.Zones Ajardinades Mollerussa 2

Per tal de poder treure a concurs aquest servei, el consistori ha elaborat un pla de gestió que desvela que la ciutat compta amb 127.486 m2 de gespa, 85.870 de prat, 114.301 de caminals i zones amb àrids i 3.587 arbres i 2.110 arbustos. Així mateix, dins aquest pla de gestió també s’inclouen 6 fonts o jocs d’aigua com són els de les places de l’Ajuntament i de Sant Jaume, els de l’avinguda del Canal i la carretera de Torregrossa així com els del parc municipal i el parc de la Serra. També indica que la captació d’aigua pel reg es fa a través de 29 pous repartits per les zones verdes.

ERC presenta al Ple dues mocions, una d'elles per a l'adhesió a la Plataforma Canal Viu 

Per a aquest volum de feina, el pla de gestió indica que l’empresa que s’adjudiqui el servei ha de comptar amb un auxiliar administratiu i un enginyer tècnic agrícola o un enginyer agrònom a mitja jornada i dos equips de treball formats cada un per un cap de colla o mestre jardiner i dos peons, tots a jornada completa.

Altre dels punts de l’ordre del dia del Ple de dijous serà la renovació del càrrec de Jutge de Pau titular després de la renúncia de l’actual. Així mateix, Solsona ha indicat també que, de moment, hi ha presentades dues mocions per part del grup d’ERC relatives a l’adhesió de Mollerussa a la Plataforma Canal Viu i una altra per instar a la Generalitat a implementar la llei per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement