Neix al Pla d'Urgell la primera associació d'afectats d'Alzheimer

La iniciativa sorgeix de les famílies que participen en el programa Reforç i Estimulació de la Memòria i la Salut (REMS), que porta a terme la Fundació Catalunya-la Pedrera a Mollerussa

Celebració del quart any del programa REMS a Mollerussa Interior
photo_camera Celebració del quart any del programa REMS a Mollerussa

En el marc de la celebració de la quarta temporada de la implantació del programa REMS (Reforç i Estimulació de la Memòria i la Salut), que es porta a terme en l'Espai Social de l'edifici Sant Jordi de Mollerussa, impulsat per la Fundació Catalunya-la Pedrera, es va donar a conèixer l'Associació de Familiars i Malalts d'Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives del Pla d'Urgell. Un acte que es va celebrar la passada setmana, i va comptar amb la presència de representants de les entitats i el consistori de Mollerussa.

Celebració del quart any del programa REMS a Mollerussa texteL'entitat té com a objectiu reunir a les famílies que tenen en el seu entorn alguna persona afectada per aquesta malaltia, amb la voluntat de millorar la qualitat de vida dels afectats i del seu entorn. L'entitat té previst dur a terme diverses iniciatives entre elles crear un Centre d'Estimulació Domèstic, que compaginaria l'activitat del programa REMS. D'aquesta manera el nou col·lectiu donaria suport a les persones amb una afectació més avançada de la malaltia, que no poden participar en el programa Reforç i Estimulació de la Memòria i la Salut.

El programa REMS va començar a Mollerussa com a experiència pilot, i després de quatre anys, compta amb més d'una seixantena d'usuaris, que han fet possible consolidar el projecte, que s'estén a una vintena de centres de tot Catalunya.

Segons les responsables del programa REMS a Mollerussa Anna Carné i Judith Soler, el nostre principal objectiu ha sigut donar més importància a la per-sona per si mateixa que a la malaltia.

Comentaris