Mollerussa activa un cens virtual d'activitats per aplicar polítiques de captació comercial

Aquesta nova eina, que es podrà consultar a la pàgina web municipal a partir de la setmana entrant, ubica al plànol de la ciutat les diferents activitats que hi ha a la ciutat.

Marc Solsona presenta la nova eina virtual de cens d'activitats.
photo_camera Marc Solsona presenta la nova eina virtual de cens d'activitats.

Mollerussa fa un nou pas per convertir-se en smartcity amb la propera implantació d'un cens virtual que identifica i classifica les 708 activitats econòmiques de diferents sectors de la ciutat, que es podran consultar a través del web del consistori.

Amb l'activació de la nova eina, que es fa a través del Sistema d’Informació Territorial Municipal (SITMUN) que ofereix la Diputació de Lleida, Mollerussa es converteix en la primera ciutat de la demarcació de Lleida que disposarà d'aquest servei, segons ha explicat aquest dimarts, l'alcalde Marc Solsona.

L'alcalde ha afegit que aquest cens esdevindrà

un aparador virtual de l’oferta de locals comercials de la ciutat que permetrà seguir fent polítiques d’atracció i captació de noves activitats. 

així com una eina d’ús intern, ja que li permetrà disposar de la informació necessària sobre totes les activitats en les quals hi pugui haver una intervenció administrativa, agilitzar-ne la gestió i facilitar els tràmits com pot ser el de les llicències d’obres o bé de la recaptació d’impostos,

Solsona ha explicat que aquest cens serà també una eina d’ús públic que oferia informació cartogràfica actualitzada de la ubicació de les activitats i permetrà d’aquesta manera fer una planificació més sostenible de la implantació de nous negocis o dels trasllats dels actuals, per exemple.

Aquesta nova eina, que es podrà consultar a la pàgina web municipal a través d’un baner que serà operatiu a partir de la setmana entrant, ubica al plànol de la ciutat les diferents activitats que hi ha a la ciutat agrupades per colors ja siguin comercials, docents, energètiques, industrials o de serveis, entre altres categories. Clicant al damunt de cada un dels punts que hi apareixen al plànol s’obté una informació més detallada que concreta el nom comercial, l’emplaçament, l’activitat concreta i el sector econòmic i inclourà a més una fotografia de la façana.

Així mateix, el cens també assenyalarà els diferents locals que actualment hi ha buits i que són susceptibles de ser ocupats per algun tipus d’activitat econòmica, segons ha indicat Solsona. D’aquesta manera, qualsevol emprenedor interessat a obrir un nou negoci podrà saber quin emplaçament es poden adequar millor a les seves necessitats i fer un estudi de mercat, ja que sabrà quin tipus d’activitats hi ha a les zones pròximes.

Pel que fa a les 708 activitats amb què compta actualment la ciutat, el sector més potent és el dels serveis, ja que n’engloba 302 del total, seguit del sector comercial amb 266 i en tercer lloc, pel sector sanitari amb 52.

Comentaris