Nova retolació dels contenidors soterrats de recollida selectiva del Pla d'Urgell

Actualment, al contenidor de l'orgànica gairebé una quarta part del que s'hi llença no li correspondria i, al contenidor d'envasos, una tercera part també està mal separada, al que s'ha d'afegir  l'abandonament incívic de residus, sobretot voluminosos, fora dels contenidors
Tasques de manteniment dels contenidors soterrats del Pla d'Urgell
photo_camera Tasques de manteniment dels contenidors soterrats del Pla d'Urgell

Després d'uns mesos d'aturada a causa de la COVID-1919, s'han reprès les tasques de manteniment dels contenidors soterrats dels municipis del Pla d'Urgell, consistents en el repintat d'aquells que presenten més mal estat degut a les inclemències meteorològiques, així com reposició dels adhesius informatius.

Amb l'objectiu de donar més informació als usuaris, també s'està pintant el nom del residu que s'hi recull a la part posterior de cada un dels 655 contenidors. Fins ara, la part de darrere era tota uniforme i grisa, però amb aquesta millora es pretén identificar els contenidors per l'altra banda i evitar així confusions en llençar els residus. El nom del residu està pintat amb el color identificatiu que li correspon (verd pel vidre, blau pel paper, groc per envasos lleugers, marró per l'orgànica i gris pel rebuig).

Des de fa temps es detecta que alguns usuaris llencen les escombraries al contenidor equivocat, perjudicant la qualitat de la recollida selectiva

Actualment, al contenidor de l'orgànica gairebé una quarta part del que s'hi llença no li correspondria i, al contenidor d'envasos, una tercera part també està mal separada. Una altra de les problemàtiques que darrerament s'han agreujat és l'abandonament incívic de residus, sobretot voluminosos, fora dels contenidors.

A la comarca existeix un servei de recollida de voluminosos gratuït domiciliari, prèvia petició a l'ajuntament, a més de les deixalleries de Mollerussa i Castellnou de Seana.

Comentaris