Les obres del centre de Mollerussa posen al descobert un antic pou d'aigua i una làpida funerària del 1815

Imatge de les lloses que recobreixen el pou descobert a Mollerussa
photo_camera Imatge de les lloses que recobreixen el pou descobert a Mollerussa

Les obres que es duen a terme a la plaça Manuel Bertran de Mollerussa han posat al descobert un antic pou d'aigua i una làpida funerària datada el 1815. Les màquines excavadores han descobert aquest dijous un pou recobert de lloses, en el marge de la vorera del carrer Vilaclosa, en el que hi havia al voltant de quatre metres d'aigua. El pou estava tapat amb unes enormes lloses de pedra.

L’empresa que du a terme les obres ha donat avís als serveis tècnics municipals, els quals han comunicat a Cultura de la Generalitat la troballa perquè puguin datar-la i identificar-la.

El projecte d’obres ja preveia l’assistència de serveis d’arqueologia en previsió de poder trobar alguna construcció d’aquestes característiques donat que s’està treballant al nucli més antic de la ciutat, s’ha encarregat també un estudi per conèixer si la troballa té valor arqueològic 

A l’espera del resultat dels estudis encarregats, la direcció d’obra, sota l’encàrrec de l’Ajuntament, ha procedit a tapar i protegir el pou i ha prendre les mesures oportunes perquè la continuïtat de les obres, que es segueixen amb normalitat, no afectin aquesta construcció.  El consistori valora ara diferents opcions, entre elles la possibilitat de donar visibilitat a la construcció amb una il·luminació específica, entre altres. 

Així mateix, també s’ha encarregat estudi arqueològic d’una làpida funerària datada al 1815 que s’ha localitzat aïllada i actuant com a tapa d’una claveguera a la mateixa plaça i que ha estat retirada del lloc amb l’objectiu de salvaguardar-la.

Comentaris