El Palau d'Anglesola reuneix al voltant de 400 escolars en la desena edició del 'Cantem'

Jove Orquestra de l'Escola Municipal de Música de Mollerussa
photo_camera Jove Orquestra de l'Escola Municipal de Música de Mollerussa

El Servei Educatiu i el Consell Comarcal del Pla d'Urgell reunien el passat 15 de març 340 alumnes de 18 centres educatius de la comarca i una quarantena de músics que conformen la Jove Orquestra de l'Escola Municipal de Música de Mollerussa, en la desena edició del Cantem, que va tenir lloc al Pavelló Poliesportiu del Palau d'Anglesola.

Els escolars dels centres educatius del Pla d'Urgell que participen en el CantemCantem, és una de les propostes que formen part de les activitats de Dinàmica Educativa del Pla d'Urgell, que arriben a la primera dècada, sota la coordinació del Seminari de professorat especialista de música de la comarca. Una iniciativa que es prepara al llarg del curs des de cadascun dels centres educatius que hi participen.

Enguany l'obra escollida va ser Florinda, la vaca pallassa, de Manel Justícia, una història d'una vaca que somiava ser pallassa i que un dia decideix abandonar les seves companyes i el seu amo per anar al circ. En l'obra hi participaven mags, funàmbules, empassa focs, contorsionistes, amazones i músics, que pretenen ensenyar als escolars la lluita de la protagonista per aconseguir els seus anhels i desitjos per tal de ser feliç i fer-ne als que l'envolten.

Joves actors en la cantata Florinda, la vaca pallassaEn la cantata d'enguany hi van participar les escoles Arnau Berenguer, del Palau d'Anglesola, Les Arrels de Mollerussa, Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa, Sant Miquel de Miralcamp, Francesc Arenes de Golmés, La Bassa de Torregrossa, CEE Siloé de Mollerussa, Marinada de Vilanova de Bellpuig, Joaquim Palacín de Bellvís, Mare de Déu de l'Horta d'Ivars d'Urgell, Vedruna El Carme de Mollerussa, Pompeu Fabra de Mollerussa, Minyons d'Urgell de Fondarella, l'Estel de Castellnou de Seana, Ton Clavé de Vila-sana, El Timó de Sidamon, El Roser d'El Poal, i El Sitjar de Linyola.

Comentaris