El Palau d'Anglesola el primer municipi del Pla d'Urgell adherit a Viles Florides

Viles Florides vol reconèixer la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir
Plaça Catalunya del Palau d'Anglesola @Territoriscat
photo_camera Plaça Catalunya del Palau d'Anglesola @Territoriscat

El Palau d’Anglesola s'ha convertit en el primer municipi del Pla d'Urgell adherit al projecte Viles Florides, una iniciativa que impulsa la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), amb l'objectiu de distingir els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Actualment ja són 150 els municipis de Catalunya i Andorra que formen part d’aquest moviment. 

Plaça de la Generalitat del Palau d'Anglesola @TerritoriscatAmb motiu de l’adhesió a Viles Florides, l’alcalde del Palau d'Anglesola, Francesc Balcells, explica que la gran quantitat d’espais enjardinats i zones verdes que hi ha al Palau d’Anglesola són una mostra de la sensibilitat que té el municipi cap al medi i és una de les claus de la qualitat de vida de la vila. Afegeix que visitant el municipi es poden admirar una rica biodiversitat de flora, actualment al municipi hi ha 1.279 arbres, 2.362 arbustives, 67.500 m2 de gespa i 4.067 m2 de planta entapitzant. 

Tot plegat dibuixa un jardí botànic en un petit municipi ideal per passejar, ja sigui per les nombroses places, avingudes i parcs, ja sigui per les banquetes arbrades. Al Palau d’Anglesola s’hi està bé i la clau, a banda de la bona gent, és la seva verdor

Ermita de Sant Roc Palau d'Anglesola @Territoriscat

Viles Florides

Viles Florides vol reconèixer la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. El projecte posa en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de  vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a  través de l’atractiu del parcs i jardins.

El projecte és obert a tothom i poden participar-hi els municipis així com qualsevol col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat vers la natura i la cura dels espais verds. El principal reconeixement de Viles Florides és en l’àmbit de l’administració pública local. L'edició 2020 es va tancar amb 144 municipis distingits com a Vila Florida en reconeixement a la seva tasca per a la millora de l’espai urbà. Les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

Comentaris