El Palau d'Anglesola reprèn la mostra de Formatges Artesans

Mostra de Formatges del Palau en edicions anteriors
photo_camera Mostra de Formatges del Palau en edicions anteriors

Després que l'any passat l'organització decidís no celebrar-la degut al context polític que s'estava vivint a Catalunya, la cinquena edició de Formatges Artesans arriba aquest cap de setmana del 27 i 28 d'octubre al Palau d'Anglesola.

La mostra començarà dissabte a partir de les 7 de la tarda amb una degustació de formatges maridat amb vi dels Vilars d’Arbeca. Posteriorment es farà una xerrada sobre el formatge al món de la cuina i s’acabarà el dia amb un sopar temàtic al mateix poliesportiu. Diumenge serà el dia de la fira, oberta a tothom i on es podran adquirir els diferents productes de proximitat.

El preu per participar al Sopar Temàtic és de 18 euros

El cartell de presentació de la cinquena edició de la mostra de Formatges Artesans del Palau d'AnglesolaMontserrat Meseguer, alcaldessa del municipi, explica que molts comerços del municipi s’han implicat per promocionar el seu establiment durant la mostra. En total vuit establiments entre comerços, bars i restaurants participaran a la mostra i seran els encarregats d’elaborar el sopar de tapes de formatge de dissabte. D’aquesta manera donen a conèixer el seu negoci i s’impliquen en les activitats del municipi. Aquesta mostra aposta sempre pel producte de proximitat, per tant també comptarem amb la Cervesa Matoll de Mollerussa i vi dels Vilars d’Arbeca i del Castell del Remei. Durant tot el diumenge hi haurà una aula de tast de formatges per qui vulgui degustar els diferents formatges de la mostra, descriu l’alcaldessa.

Robert Camps, president de Formatges Camps i membre de l’organització de la mostra junt amb l’ajuntament, explica que amb la mostra del Palau es pretén vincular els formatges amb el territori. Per defecte, sempre pensem que els formatges venen dels pirineus, i les mostres principals de formatges es fan sempre a la muntanya. Amb la mostra del Palau, 10 productors de formatges de tota Catalunya, volem donar a conèixer el nostre producte, fet amb productes de proximitat. La Fira destaca pel valor ‘KM 0’, és dir, busquem la matèria principal per a generar els nostres productes el més a prop de casa que podemapunta Robert Camps.

Comentaris