El Palau d'Anglesola s'incorpora al Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya

Aquesta setmana el representant del Consell Infantil, Quim Linaries, i els membres del Consellet Adolescent, Laia Martín i l'Arnau Balcells, van dur a terme els primers contactes amb els responsables del Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya, Andreu Bisús i el Joan Gimeno, per tal d'introduir-los en el funcionament i la gestió de l'Assemblea Oberta del CNIAC, de la que en formaran part com a representants del conjunt d'infants i adolescents del Palau d'Anglesola

Arxiu de la primera Fira Playmopalau del Palau d'Anglesola
photo_camera Arxiu de la primera Fira Playmopalau del Palau d'Anglesola

       El Palau d'Anglesola s'incorpora a la representació lleidatana del Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC) del que en formaven part Lleida i Mollerussa. El municipi del Pla d'Urgell va començar a preparar aquesta incorporació el curs passat constituint  el Consell d'Infants i el Consellet de Participació Adolescent del Palau d'Anglesola amb un objectiu clar: potenciar el dret de la mainada i adolescència a ser escoltada i tinguda en compte.

El Consell Nacional de Catalunya es va crear el 2014 i actualment en formen part una quarantena de municipis de Catalunya

consell nacional d'infants i adolescentsAquesta setmana el representant del Consell Infantil, Quim Linaries, i els membres del Consellet Adolescent, Laia Martín i l'Arnau Balcells, van dur a terme els primers contactes amb els responsables del Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya, Andreu Bisús i el Joan Gimeno, per tal d'introduir-los en el funcionament i la gestió de l'Assemblea Oberta del CNIAC, de la que en formaran part com a representants del conjunt d'infants i adolescents del Palau d'Anglesola.

Consell d'Infants del Palau d'Anglesola

La figura  es va constituir amb les delegades i delegats de l'escola Arnau Berenguer i es reuneixen amb alcaldia almenys un cop per trimestre. Durant el curs 18/19 es van treballar diferents temes com l'ordenança municipal de civisme, que està en tràmit, o projectar l'escola que volem, just abans d'iniciar les obres per unificar els edificis escolars. Els infants van estudiar a fons la banqueta del Canal d'Urgell i l'alcalde es va comprometre a fer arribar les seves demandes personalment al president del Canal d'Urgell. Els nens i nenes d'Infantil van decidir en assemblea quin arbre substituiria el que la tempesta Glòria va tombar a la plaça Generalitat i l'auró blanc, avui, ja forma part del paisatge urbà.

A Jova al Palau d'Anglesola 3

Consellet de Participació Adolescent del Palau

La joventut, per la seva part, durant el curs passat van constituir-se com a grup, a patir de dinàmiques de cohesió que van permetre configurar l'entitat, crear un logotip i obrir xarxes socials pròpies per, en primer lloc, donar a conèixer els Drets del conjunt de la Infància i Adolescència i en segon, per fer real el seu Dret de Participació en el municipi. Durant l'estiu, van treballar les seves emocions provocades per la pandèmia gràcies al diàleg i les conversacions, es van encarregar del manteniment i cura de la plaça Catalunya, amb la neteja de la bassa dels ànecs inclosa i també van impulsar el projecte de voluntariat d'estiu fet a JOVA, i la Fira Playmopalau. Entre d'altres, s'ha iniciat una campanya per construir una pista de parkour al Palau d'Anglesola, tot recollint signatures. La pandèmia ha frustrat d'altres projectes en marxa, com un torneig mixt de futbol, sensibilitzant la igualtat entre homes i dones en els esports. Però no s'aturen, continuen proposant i opinant, consensuant i debatent tota mena de qüestions relacionades amb la vila, i també es prenen decisions.

En aquests moments treballen conjuntament amb l'Ajuntament i amb l'escola Arnau Berenguer per celebrar el Dia dels Drets de la Infància i Adolescència, el pròxim 20 de novembre. Fer real els Drets de la Infància i Adolescència, és el nostre deure.  

Comentaris