Palau commemora deu anys de Correllengua amb component reivindicativa

Les urnes tornes a l'escola Arnau Berenguer del Palau d'Anglesola
photo_camera Les urnes tornes a l'escola Arnau Berenguer del Palau d'Anglesola

Montserrat Meseguer, Ramon Farré i Fito Marí inauguren la plaça 1 d'Octubre al PalauEl cantautor Lluís Llach i el delegat del Govern Ramon Farrè van ser testimonis d'excepció de la commemoració de la primera dècada del Correllengua, que es va celebrar aquest dissabte al Palau d'Anglesola. Una celebració que encara que cavalques sobre el fil conductor de la nova cançó no va poder evitar incorporar la component reivindicativa dels fets tràgics de l'1 d'Octubre.

Un dels fets més destacables va ser el canvi de nom de la plaça Espanya, que es va rebatejar com a plaça 1 d'Octubre, i es van inaugurar dues places més amb els noms de places La Independència i de la República, en les zones d'expansió urbanística del municipi del Pla d'Urgell

Els infants finalitzen el mural de la plaça 1 d'Octubre al Palau d'AnglesolaL'acte central es va dur a terme en la nova plaça 1 d'Octubre on es va finalitzar el mural commemoratiu del referèndum que s'havia preparat amb anterioritat, en aquest enclavament es van dur a terme els parlaments de l'alcaldessa Montserrat Meseguer, del delegat Territorial Ramon Farré i de coordinador del Correllengua Fito Marí.

Gegants i grallers del Casal Popular l'ArreuEl cantautor Lluís Llach i l'escriptor Francesc Pascual van protagonitzar el Correllengua amb la complicitat dels alumnes de l'escola Arnau Berenguer, que havien preparat diversos temes per interpretar-los en el decurs de la festa, que també va comptar amb la presència del Sr. Postu. Els bastoners i gegants del Casal Popular d'Arreu van estar presents amb la seva aportació de festa popular i d'animació en la cercavila que va acompanyar als participants fins als col·legis que van acollir les urnes del referèndum de l'1 d'Octubre.

Imatge de l'acte inaugural de la plaça 1 d'Octubre del Palau d'Anglesola 1La primera part del Correllengua finalitzarà amb el Sopar grog, amb el que es recaptaran fons en suport de l'Associació Catalana pels Drets Civils, en suport als pesos i exiliats.

La música va posar el punt amb un concert en el qual participaran la banda De la Torre i el rock del bancal, Xeic i el Dj. Moncho.

Comentaris