El periodista de TV3 Josep Maria Martí diu a Mollerussa que "no seríem el que som sense Jordi Pujol"

Director durant 14 anys del programa 'Parlament', va parlar també de Mas, Maragall i Montilla, en la presentació del seu llibre 'L'escó invisible' 

llibre Josep Maria Martí inteiro
photo_camera Moment de la presentació del volum, dijous a la Biblioteca de Mollerussa

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila va acollir dijous al vespre la presentació del llibre L’escó invisible del periodista Josep Maria Martí Rigau, qui va ser durant 14 anys director del programa Parlament de TV3 i el 33. Martí, a través de les preguntes de la també periodista de Mollerussa Carme Polo, amb la qual va coincidir a TV3, va anar desgranant l’actualitat política que conté el volum en el qual reflecteix a través d’anècdotes la seva experiència professional i personal.

Martí va fer repàs de l'actualitat política preguntat per la periodista mollerussenca Carme Polo

Segons fonts de l'Ajuntament, durant la presentació, Martí es va mostrar convençut que a la llarga “es recuperarà la imatge de Jordi Pujol i se’l reconeixerà com l’impulsor de les estructures d’estat que ara tenim”. “No seríem on som sense Jordi Pujol”, va assegurar, alhora que va defensar la necessitat de reconèixer a Mas “el pas al costat” que va fer per tal que el procés avancés. D’ell va dir que és una persona que no improvisa i que el 2006, quan encara no era president i molt abans que es parlés de la necessitat de tirar endavant un referèndum per saber l’opinió dels catalans, Mas ja ho tenia al cap i n’hi va parlar.

Diu que el procés ja és irreversible i compara el moment polític amb la pèrdua de Cuba el 1898

També va repassar, segons la nota municipal, la figura de Maragall, del qual va elogiar el fet d’haver encetat la política de pactes per tal d’impulsar un nou estatut i que, per això, “en va pagar els plats trencats” i va ser defenestrat. Així mateix, va compartir amb el públic la seva experiència personal amb José Montilla del qual en va destacar els seus silencis i la seva poca capacitat per comunicar a través dels seus discursos.

Martí també va posar de manifest que, a diferència dels primers anys, en l’actualitat al Parlament es viuen tres eixos de debat, ja que al tradicional dreta-esquerra, li suma nacionalistes versus unionistes i sistema versus antisistema, un fet que, segons el periodista, es fa patent en la indumentària dels diputats, en l’atomització dels grups i en el nivell mediàtic. Per tot això, es va mostrar convençut que el procés ja és irreversible i va arribar a comparar el moment polític amb la pèrdua de Cuba el 1898.

Comentaris