Pilar Rahola i Montse Parra premis Rotllana i Sardalleida 2016

Els guardons s'han lliurat durant la 22a Nit de la Sardana celebrada a Mollerussa

Pilar Rahola i Montse Parra, guardonades en la Nit de la Sardana
photo_camera Pilar Rahola i Montse Parra, guardonades en la Nit de la Sardana

La comunicadora Pilar Rahola i la tinent d'alcalde i regidora de Cultura de la Paeria de Lleida, Montse Parra, han rebut els premis Rotllana i Sardalleida respectivament. Aquests són uns guardons que atorga la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i distingeixen les persones o entitats que destaquen per la seva tasca de promoció de la sardana. El lliurament s'ha fet aquest dissabte a la nit durant la celebració de la Nit de la Sardana a Mollerussa.

L'organització va atorgar a Pilar Rahola el premi Rotllana perquè és una persona que estima el nostre país, la seva cultura i tradicions i la sardana forma part de la seva vida. Recorden que n'escolta cada diumenge al matí amb família, és neboda d'un gran professional de la música de cobla que fou tenora de la Cobla Selvatana durant més de 37 anys i germana d'una instrumentista de flabiol de la cobla Marinada. 

També destaquen que creu en la sardana com a llenguatge de cohesió i també de modernitat
 

Reconeixemet a Mollerussa com cpitl e la SardnaPel que fa al premi Sardalleida, s'ha atorgat a Montse Parra perquè des de la seva posició, com a càrrec públic, ha apostat per mantenir, definir i promocionar la sardana en tots els seus vessants. Des de l'ensenyament, col·laborant des del seu inici a les escoles de la ciutat de Lleida, incorporant la sardana en l'acte protocol·lari de la Festa Major i acostant les ballades als barris, en la sardana esportiva, com promocionant el concurs de sardanes. També destaquen que creu en la sardana com a llenguatge de cohesió i també de modernitat.

A banda dels dos premiats, la vetllada també va comptar amb dos reconeixements: al veterà sardanista de Balaguer Jaume Marvà i a l'Ajuntament de Mollerussa, pel seu ferm compromís amb la Sardana. Cal recordar que la capital del Pla d'Urgell ostenta enguany la Capitalitat de la Sardana 2016. A la gala també es van lliurar els premis de l'edició 42 de Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma.

Comentaris