El Pla d’Urgell fa possible l’estrena del ‘Rèquiem’ de Rafel Moreno

Rafel Moreno és professor d'història de l'art, i apassionat de la música clàssica, i el seu pas pel Seminari de Solsona va despertar el seu gust per la música sacra instrumental i coral, i així sorgeix el Rèquiem

Huguet i Moreno conversen en l'acte de presentació
photo_camera Huguet i Moreno conversen en l'acte de presentació

Amb el suport del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, els municipis de la comarca i l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida (IEI), el compositor amateur mollerussenc Rafel Moreno estrenarà l'obra Rèquiem en Do m, el pròxim diumenge 17 d'abril a Golmés, a l'església de Sant Salvador.

El projecte cultural sorgit a la comarca la interpretarà el Cor Stabat Mater, acompanyat per la formació de joves músics de la demarcació de Lleida, LleidaArt Ensemble. Ambdues formacions duran a terme quatre concerts més a Mollerussa serà el pròxim dia 24 d'abril a l'Església del Col·legi El Carme, i a Vilanova de Bellpuig, Linyola i Ivars d'Urgell, en dates encara per determinar.

L'acte de presentació del projecte musical, es va dur a terme aquest dimarts amb la participació de la directora de l'IEI, Montse Macià, el president del Consell Comarcal, Josep M. Huguet, i els alcaldes de Golmés, Jordi Calvís i de Vilanova de Bellpuig, Joan Trull, que també donen suport a la iniciativa, així com l'autor, Rafel Moreno.

Montse Macià va manifestar la importància que tant l'autor com les formacions sorgeixin de la comarca, el que demostra la fortalesa cultural del territori.

Per la seva banda, Huguet va destacar la necessitat de donar suport a iniciatives culturals sorgides a la comarca que puguin atansar la diversitat musical als municipis. Moreno va explicar que es tracta d'una gran singularitat, i una harmonia atractiva.

Comentaris