Al Pla d'Urgell obren les bosses de brossa que estan fora del contenidor per conèixer la procedència

l'objectiu de la iniciativa de la 'Bossa perduda' és conèixer la procedència de la brossa i informar de les sancions a les persones que l'hagin deixat fora del contenidor

Bosses en l'exterior dels contenidors a Linyola 1
photo_camera Bosses en l'exterior dels contenidors a Linyola

Educadors ambientals del Consell Comarcal de Pla d’Urgell estan duent a terme una acció que consisteix a obrir les bosses que s’han dipositat indegudament fora dels contenidors, per tal de trobar indicis de la persona que les ha pogut deixar, en el cas de trobar l’autor procedeixen a informar-lo de la infracció i de la possible sanció.

La iniciativa de la recerca de les Bosses perdudes s’emmarca dins de la campanya de sensibilització que l’ens comarcal va engegar el passat 4 d’octubre.

Bosses dipositades en l'exterior dels conenidorsEls municipis de la comarca han detectat que un important nombre d’usuaris no separen correctament les diferents fraccions i es dipositen en l’exterior dels contenidors, el que representa una mala imatge i causa molèsties al veïnat.

Segons el president del Consell Comarcal Josep M. Huguet, és important que els ciutadans prenguin consciència de la necessitat de dipositar les fraccions en els contenidors corresponents, per tal que no hagin d’anar a l’abocador. L’Agència de Residus cobra un cànon als municipis segons les tones que hi aboquen, i aquest repercuteix en l’usuari. Al contrari si les fraccions es deixen en els contenidors que els correspon, l’agència retorna una quantitat segons el percentatge.

La campanya Si no vols sumar, almenys no restis!, gestionada des del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, es va iniciar el passat 4 d’octubre de 2016 per fomentar la recollida selectiva i reduir els residus dipositats erròniament als contenidors. Aquests residus, anomenats impropis, redueixen la qualitat de la recollida selectiva i incrementen els costos de gestió. 

Cal recordar també que a tots els municipis de la comarca hi ha el servei gratuït de recollida de residus voluminosos, deixalleries mòbils i deixalleries fixes (a Castellnou de Seana i Mollerussa), on es poden gestionar els residus de grans dimensions que no caben als contenidors. 

Comentaris