Una campanya del Pla d'Urgell lluita per unes festes majors lliures d'agressions masclistes

El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés, amb responsables comarcals de Joventut, d'Atenció a les Persones i de l'Oficina Jove, darrera d'alguns dels cartells de la campanya, el 6 d'agost del 2019. (Horitzontal)
photo_camera El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell i els responsables de la campanya amb alguns dels cartells - ACN

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell portarà la campanya de sensibilització i prevenció de violència masclista Per un municipi lliure de sexismes a totes les festes majors dels municipis de la comarca, moltes de les quals se celebren durant el mes d'agost. La primera experiència es va dur a terme a Mollerussa, al maig, i ara s'inicia una itinerància comarcal, que té les properes cites a Torregrossa i el Poal i així fins al novembre, quan finalitzaran les celebracions locals. Els protagonistes de la campanya són 21 joves del Pla d'Urgell, que han cedit la seva imatge en les banderoles que es col·locaran en espais públics i on es podran llegir frases contundents com ara Jo decideixo com acabo la nit o Tinc el dret a tornar a casa sense por.

El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés, va donar a conèixer aquest dimarts la implementació de la campanya a tota la comarca. La coordinadora de l'Oficina Jove del Pla d'Urgell, Anna Lloret, va explicar que la campanya neix d'un procés participatiu amb l'objectiu d'empoderar els joves per poder emmarcar bé el tema de les agressions sexistes i sexuals. D'aquí que les persones que hi col·laboren siguin joves dels municipis que creuen que cal conscienciar contra aquesta xacra. 

Aquests serveis han detectat quatre casos de violència masclista en només deu dies

Precisament, des de l'Àrea d'Atenció a les Persones del Consell Comarcal del Pla d'Urgell s'insisteix en la importància de la prevenció i la conscienciació col·lectiva. La seva coordinadora, Lourdes Fort, ha recordat que, recentment, aquests serveis han detectat quatre casos de violència masclista en el curt interval de deu dies.


El pròxim objectiu és ampliar la campanya a la població en general i altres accions com la redacció d'un protocol d'actuació comarcal amb el suport dels Mossos d'Esquadra


La campanya 'Per un municipi lliure de sexismes' té el suport econòmic de l'Institut Català de les Dones, del Ministeri de la Presidència, Relació amb les Corts i d'Igualtat, del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Pla d'Urgell i de l'Oficina Jove del Pla d'Urgell

El pròxim objectiu és ampliar la campanya a la població en general i continuar en el desplegament d'altres accions com ara la instal·lació de punts informatius als espais de festa (coneguts en alguns llocs de Catalunya com Espais Lila) i la redacció d'un protocol d'actuació comarcal amb el suport dels Mossos d'Esquadra, entre d'altres. 

Comentaris