El Pla d'Urgell vol recuperar els índexs de recollida selectiva que havia assolit a principi de la implantació

El Consell Comarcal intensifica les accions de sensibilització, per millorar la recollida selectiva de la comarca, i d'evitar que s'incrementi el cost del servei als ajuntaments

Josep M. Huguet i Ramon Montserrat mostren la imatge de l'estand de la fira de Sant Josep
photo_camera Josep M. Huguet i Ramon Montserrat mostren la imatge de l'estand de la fira de Sant Josep

El Pla d'Urgell vol recuperar els índexs de recollida selectiva de la brossa que s'havien situat per damunt del 60% en els inicis de la implantació del sistema, del contenidors soterrats a la comarca. Actualment, aquest índex es troba al 42,24% i tot i que és la tercera comarca de la demarcació de Lleida.

Segons el president del Consell Comarcal Josep M. Huguet és important que la comarca recuperi els nivells que s'havien assolit a principis de la implantació del sistema, per tal d'evitar l'increment del cànon que aplica l'Agència de Residus de Catalunya, que en tres anys passarà de 19,5 euros a 47 euros per tona. Huguet ha afegit que aquesta millora també ha de servir per allargar al màxim la vida de l'abocador comarcal de Castellnou de Seana.

Bosses en l'exterior dels contenidors a Linyola 1El tècnic de l'àrea de medi ambient del Consell Comarcal Ramon Montserrat, explica que les causes d'aquesta davallada en el percentatge de la recollida selectiva es deu principalment a la relaxació del ciutadà i a la manca d'implicació. Així mateix, també ho ha atribuït a la crisi econòmica i al fet que la gent genera menys residus perquè consumeix menys. És per això que aprofitant la gran afluència de visitants que té la Fira de Sant Josep de Mollerussa el consell dedicarà l'estand a aquesta problemàtica i escenificarà la sala d'estar d'una casa qualsevol amb una pila de brossa per intentar donar el missatge que els residus que generem són un problema i nosaltres hem de formar part de la solució.

Segons Montserrat, al Pla d'Urgell cada ciutadà genera una mitjana de 380 quilos de residus a l'any i si cada vegada es baixa el percentatge de la recollida selectiva, el volum dels residus que van al rebuig incrementa amb el perill que això suposa per a la vida útil de l'abocador comarcal i les conseqüències econòmiques derivades del cànon que s'ha de pagar a la Generalitat.

Comentaris