El Poal recull la història gràfica del 1900 al 2000 en una publicació

El material gràfic que ha reco-llit el consistori es dipositarà en l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell, i que acompanyarà a la documen-tació que en el seu dia es va tras-lladar per a la seva conservació

Fotos recull gràfic del Poal 1900-2000
photo_camera Fotos recull gràfic del Poal 1900-2000

L'Ajuntament del Poal presentarà el pròxim 24 de setembre, en el marc de la Festa dels Fills del Poble, el primer recull gràfic amb què compta el municipi. El treball incloure al voltant de 800 imatges, que s'han seleccionat entre les més d'un miler, que s'han recollit al llarg d'un any, que pertanyen al període de 1900 al 2000.

Fotos recull gràfic del Poal 1900-2000 4El consistori ha decidit que el recull faci referència a aquest període de cent anys, ja que molts dels seus protagonistes en podran gaudir.

L'alcalde del Poal, Rafel Panadés, va afegir que es tracta del primer document d'aquestes característiques amb què comptarà el municipi, i la pretensió de què les noves generacions el puguin continuar.

El llibre inclourà un seguit de textos que faran referència a l'evolució dels àmbits social, educatiu, cultural, econòmic, esportiu, i històric, que han redactat l'equip docent de l'escola El Roser, el Consell Parroquial, Joan Farrè, Ignasi Aldomà, Llorenç Bonet, Esteve Niubò i Teresa Salvia.

Fotos recull gràfic del Poal 1900-2000El recull gràfic i la coordinació del treball l'han dut a terme Rafel Panadés, Joan Panadés, Miquel Ardèvol, Filo Ribalta i Rosa Mari Escolà. El consistori ha encarregat la publicació a Pagès Editors, que n'editarà mig miler d'exemplars, que es vendran al preu de cost.

El material gràfic que ha recollit el consistori es dipositarà en l'Arxiu Comarcal del Pla d'Urgell, i que acompanyarà a la documentació que en el seu dia es va traslladar per a la seva conservació.

Comentaris