Poal Solidari dedica a Open Arms la segona jornada reivindicativa 

Infants i joves participen en les activitats del Poal Solidari
photo_camera Infants i joves participen en les activitats del Poal Solidari

Un col·lectiu de joves del Poal van empènyer l'any 2018 una iniciativa solidària per tal de sensibilitzar i implicar als poalencs en causes socials i humanitàries. Sota el nom de Poal Solidari, es va dedicar una jornada a la població Sahrauí, que es troben en els caps de refugiats d'Algèria i Tindouf.

L'entitat ha incrementat en dos anys les seves files amb joves procedents d'altres localitats del Pla d'Urgell com Fondarella, Golmés, o Mollerussa, així com de la Noguera.

Poal Solidari dedicat a l'ONG Open ArmsL'Associació Poal Solidari va organitzar la segona jornada solidària aquest dissabte 5 d'octubre, aquest cop dedicada a l'ONG Open Arms. El col·lectiu de poalencs va posar en relleu la realitat de milers de persones que fugen dels seus països d'origen, a conseqüència de la violència, social, política o bèl·lica, intentant arribar a Europa llançant-se a la Mediterrània.

Infants i joves participen en les activitats del Poal SolidariPoal Solidari, va organitzar al llarg del dissabte, un seguit d'activitats van compaginar el vessant solidari amb el pedagògic, divulgant la situació dels refugiats. Per als més matiners, es va preparar una xocolatada a partir de dos quarts de deu del matí, i tot seguit, màgia, teatre, cercavila amb gegants i grallers de la colla El Gabatxet de Golmés, vermut musical... per arribar al dinar popular a les dues del migdia.

La tarda va començar amb berenar, que organitzava l'AMPA de l'escola El Roser, i una xerrada sobre dels membres d'Open Arms, en la que hi va participar Eduard Solanes, un veí de Balaguer, que el 2016 va participar com a voluntari en el camp de refugiats grec d'Elpida, organitzada per l'associació Poal solidari.

Infants i joves participen en les activitats del Poal SolidariI la part més participativa, va consistir una gimcana per a la quitxalla, que va donar pas als actes nocturns, amb l'espectacle de foc amb els Saltinbankis de Bellvís, i el concert de les bandes Bredda, Vivèrrids i el Dj. Scrib,

Comentaris