La Policia Local de Mollerussa torna a demanar millors condicions laborals i més efectius

L'alcalde defensa que Ajuntament, treballadors i sindicats van aprovar el nou conveni laboral al desembre
Cartells a l'entrada de l'Ajuntament de Mollerussa i de la Policia Local reclamant millores laborals per als agents - Foto: Anna Berga
photo_camera Cartells a l'entrada de la Policia Local de Mollerussa reclamant millores laborals per als agents - Foto: Anna Berga (ACN)

La Policia Local de Mollerussa ha tornar a reivindicar millores en les condicions laborals i l'ampliació del nombre d'efectius. El malestar del cos es va fer evident l'octubre passat, quan van deixar de fer serveis extraordinaris com a protesta, i aquest dimarts la seu de la policia s'ha llevat amb cartells que denuncien la "mala gestió" del consistori i la seva "lluita per un conveni digne". L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha defensat que Ajuntament, treballadors i sindicats van aprovar el conveni laboral al desembre, el qual inclou, entre altres, increments en la retribució de les hores extres. Des del sindicat SIP-FEPOL, però, donen per fet que la interventora del consistori no donarà llum verda a aquestes millores.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, durant una roda de premsa a l'ajuntament - Foto: Anna Berga
L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, durant una roda de premsa a l'ajuntament - Foto: Anna Berga

La mesa de negociació, formada per Ajuntament, representants dels treballadors i sindicats, van aprovar el 20 de desembre el conveni laboral de la Policia Local de Mollerussa. El document ha de passar ara pel ple, però abans cal que els serveis jurídics del consistori l'hi donin el vistiplau.

Marc Solsona defensa que el nou conveni contempla la millora de la retribució de les hores extres, com així demanava el cos. A més, també ha afegit que els nous pressupostos per a aquest any, que està previst que s'aprovin a finals de mes, inclouen la creació de noves places d'agents per passar d'una plantilla de 21 a 24 efectius.

Els sindicat SIP-FEPOL fa temps que denuncia la manca d'efectius per poder donar un servei adequat i critica que per cobrir els torns de treball han de fer serveis extraordinaris amb agents que es troben de festa. A això, cal afegir-hi que 6 dels 21 agents que hi ha actualment estan de baixa, fet que també ha contribuït a "estressar" el servei, ha indicat Solsona.

Representants del SIP-FEPOL de la Policia Local de Mollerussa descriuen la situació com la d'"un peix que es mossega la cua", ja que amb la manca de personal que hi ha es veuen obligats a fer més hores extres. I davant d'això, veuen del tot improbable que els serveis jurídics del consistori donin el vistiplau a millorar la retribució d'aquests serveis extraordinaris.

A banda, el sindicat també denuncia l'incompliment en el pagament de triennis i d'altres complements i la situació de tres agents, que malgrat haurien de ser funcionaris, segueixen treballant d'interins.

També assenyala que les instal·lacions actuals de la policia, ubicades als baixos de l'Ajuntament, no reuneixen les condicions mínimes exigides respecte al nivell de seguretat i de riscos laborals. També destaca el mal estat de la flota de cotxes policials.

Comentaris