Prefabricats Pujol convoca més de mil persones en la commemoració del 75è aniversari

Estand de Prefabricats pujol en la Fira de sant Josep de Mollerussa
photo_camera Estand de Prefabricats Pujol a la Fira de sant Josep de Mollerussa

La commemoració del 75è aniversari de l'empresa Prefabricats Pujol de Mollerussa tindrà l'acte més destacat aquest dissabte amb la festa que l'empresa dedica al personal i col·laboradors. Una jornada a la qual està previst que hi assisteixin més d'un miler de persones que participaran en diferents actes i reconeixements, això com en concerts i activitats de lleure.

La jornada s'iniciarà amb visites guiades a la planta de prefabricats, les oficines centrals, la planta de Graus, i Ferrofet, que es compaginarà amb un seguit d'activitats per la quitxalla, viatges amb globus aerostàtics i animacions infantils. A partir del migdia les activitats es traslladaran al Pavelló Firal, on tindrà lloc l'acte protocol·lari i de reconeixements a treballadors amb més de quinze anys de dedicació i jubilats.

Continuarà la jornada amb el dinar de germanor, en el decurs del qual hi participaran el Mag Lari, i els televisius Los Supersingles, el grup de joves sorgit d'Operación Triumfo i que va popularitzar Maria Teresa Campos, en el programa Que tiempo tan feliz.

Imatges de les plantes de Prefabricats pujol a MollerussaEls responsables de la companyia han volgut compartir la commemoració amb les persones que al llarg de tres quarts de segle han fet possible el creixement d'aquesta, convertint-la en un referent del sector.

Prefabricats Pujol va ser fundada el 1942 per Miquel Pujol Oliva i la seva esposa, Mercè Gorné Gaset. Amb una plantilla inicial de quatre treballadors, va començar les seves activitats en l'àmbit local fabricant tubs de formigó i tres anys més tard, mosaic hidràulic.

Eren anys difícils, sortien d'una guerra civil i començaven a formar una família de la qual en aquell moment ja tenien el primer fill d'un any. El Miquel Pujol era paleta, el mateix que el seu pare. Els dos havien treballat en la construcció del Canal d'Urgell igual que la família de la seva esposa Mercè. Ambdós procedien de la comarca de La Noguera: De Gualter i del Tossal respectivament, i van arribar a Mollerussa de petits. Es van desplaçar perquè les oficines centrals del Canal es van construir en aquest enclavament.

Des d'aquest punt de partida, d'activitat familiar, va evolucionar a un grup de més de 30 empreses dedicades essencialment a la fabricació, transport, muntatge i distribució d'elements prefabricats de formigó i materials per a la construcció, amb plantes de producció distribuïdes per tot el territori espanyol; l'any 2009 la seva expanció arribaria a la ciutat de Leedss al Regne Unit.

Comentaris