El Premi d'Il·lustració El Sol del Pla distingeix 21 treballs entre els 423 presentats a concurs

Aquesta edició dels premis han comptat amb la participació de 3.500 alumnes de 3 a 18 anys del Pla d'Urgell, que han treballat la il·lustració a les aules.

Els alumnes guanyador del Premi d'il·lustració El Sol del Pla.
photo_camera Els alumnes guanyador del Premi d'il·lustració El Sol del Pla.

El Consell Comarcal ha lliurat, aquest dissabte, els Premis d'Il·lustració de Poesia El sol del Pla. En la novena edició de la convocatòria, s'han distingit 21 il·lustracions d’entre les 423, que han presentat els alumnes de 22 centres educatius de la comarca.

Les obres premiades, es publicaran juntament amb les poesies que guanyin el X Premi de Poesia El sol del Pla, previst per al curs que ve, en un nou volum d’El sol del Pla, editat pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell que es distribueix entre tots els alumnes de la comarca.

A l'acte de lliurament dels premis, hi han assistit unes 120 persones, entre alumnes, familiars i mestres i professors, així com consellers, alcaldes i representants de les institucions locals, que han volgut ser partícips de l'esdeveniment. El públic ha pogut conèixer les il·lustracions guardonades en cada categoria, des d’Educació Infantil fins a Batxillerat i Cicles Formatius.

Aquesta edició dels premis han comptat amb la participació de 3.500 alumnes de 3 a 18 anys del Pla d'Urgell, que han treballat la il·lustració a les aules per a participar en els premis El sol del Pla –les escoles fan una selecció d’entre tots els dibuixos i en presenten com a màxim quatre per línia per curs, com estableixen les bases. Per això, el president del Consell Comarcal, Francesc Fabregat, ha volgut agrair als centres escolars que promoguin l’interès dels alumnes en els certàmens i el temps i els esforços dedicats i als alumnes, la seva participació i enorme creativitat. Així mateix, Fabregat, ha tingut un reconeixement per als membres del jurat la difícil tasca d’elegir entre les obres presentades.

Els premis de poesia i d’il·lustració de poesia El sol del Pla són certàmens organitzats pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell i el Centre de Recursos Pedagògics des de 2004.

Comentaris