La consellera de Cultura Laura Borràs presidirà l'acte de lliurament dels premis el divendres 1 de març

Josep manuel Vidal guanyador de la 20a edició del Premi MMM
photo_camera Josep manuel Vidal guanyador de la 20a edició del Premi MMM

El premi de Poesia Maria Mercè Marçal ha superat de manera contundent la participació d'una trajectòria de dues dècades arribant a les 90 obres inscrites, superant les 62 de l'anterior edició. El premi, compta amb una dotació econòmica de 3.000 euros, que corresponen als drets de la primera edició de l'obra premiada, que es publicarà dins de la col·lecció La Suda de l'editorial Pagès de Lleida.

La convocatòria que impulsa el Consell Comarcal del Pla d'Urgell, amb el suport de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida, donarà a conèixer els guanyadors de la vint-i-unena edició el divendres 1 de març, en el decurs de la vetllada literària que presidirà la consellera de Cultura Laura Borràs.

La consellera Borràs, és filòloga, especialista en teoria de la literatura i literatura comparada, i coneixedora de l'obra de Maria Mercè Marçal. Entre 2013 i 2018 va ser directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Premi de poesia Maria Mercè Marçal del 2018El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Joan Trull, ha mostrat la seva satisfacció per la gran participació d'engany, la qual cosa atribueix al prestigi que ha assolit la convocatòria, no tan sols en l'àmbit dels Països Catalans, sinó que en aquesta ocasió han arribat obres de Bèlgica, Àustria, o Andorra. Trull ha destacat que el públic també ha demostrat el suport a l'acte cultural, donat que s'espera la participació de més de 400 persones.

El president de l'ens comarcal també ha agraït el suport dels 35 espònsors que han fet possible l'acte, empreses i entitats que creuen en la cultura com a element dinamitzador del país, i mostra de la força de la cultura i la llengua.

En el decurs de l'acte, els alumnes de l'escola El Carmen de Mollerussa, duran a terme una lectura de poemes, del Premi de Poesia Infantil i Juvenil Sol del Pla, certamen que convoca el Consell Comarcal, amb la col·laboració del Servei Educatiu del Pla d'Urgell.

Comentaris