Professionals de l'àmbit educatiu commemoren el 25è aniversari del Servei Educatiu del Pla d'Urgell

Aniversari 25 anys Serveis Educatius Pla d'Urgell interior
photo_camera Moment de l'acte de celebració, dimarts passat al Teatre L'Amistat

El Centre de Recursos Pedagògics i l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic del Pla d’Urgell han fet 25 anys de trajectòria; dos àmbits de suport a l’educació que en aquest temps s’han vist agermanats sota el nom de Servei Educatiu del Pla d’Urgell. Dimarts passat, professors i equips directius dels centres educatius de la comarca, així com a professionals que al llarg d’aquests anys han format part d’aquests serveis educatius, van participar en un acte de commemoració amb motiu de l'aniversari.  

Realitzat al Teatre l’Amistat de Mollerussa, la celebració va comptar amb l'assistència del director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés; la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Mollerussa, Mònica Segués, i la coordinadora del SE del Pla d’Urgell, Cèlia Torres.Aniversari 25 anys Serveis Educatius Pla d'Urgell 2 texte

L’acte central va ser la conferència Reflexions sobre el lideratge educatiu. Escola i família, a càrrec de Maria Jesús Comellas, mestra, doctora en psicologia i professora emèrita del Departament de Pedagogia Aplicada de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB i assessora i especialista en temàtiques relacionades amb la família i l’escola. En el decurs de la xerrada, Comellas va plantejar com pot ser aquest lideratge professional, "tenint en compte les prioritats que tenim en educar l’alumnat, en col·laboració amb les famílies i l’entorn".

Així mateix, i per tal de donar visibilitat a part del treball fet en aquests 25 anys, des del Centre de Recursos es va presentar la publicació Trobades Pedagògiques. 25 anys d’educació i formació al servei dels centres del Pla d’Urgellon s'han recollit les activitats formatives referides a actuacions de dinamització i sensibilització realitzades conjuntament amb el professorat de la comarca, i on aquest professorat és el protagonista del coneixement, la recerca i l’experiència educativa.

Comentaris