L'obra de Pere Casaldàliga rep el Reconeixement Ànima Ciutat de Mollerussa

El president del Centre d'Iniciatives Solidàries Angel Olaran, Josep Maria Pujol, va assegurar que al món farien falta molts Casaldàliga més i encara no s'arribaria a tothom que ho necessita
Lliurament Reconeixement Ànima Ciutat de Mollerussa @CIS
photo_camera Lliurament Reconeixement Ànima Ciutat de Mollerussa @CIS

El Centre d'Iniciatives Solidàries Ángel Olaran i l'Ajuntament de Mollerussa van lliurar aquest dimecres el Reconeixement Ànima, a l'obra social duta a terme pel bisbe Pere Casaldàliga com activista pels drets dels camperols i dels pobles indígenes del Brasil així com per la seva tasca a favor del medi ambient i de lluita contra el canvi climàtic amb la seva defensa de la supervivència de l'Amazònia.

L'acte que va tenir lloc al Teatre L'Amistat -es va poder seguir pel canal YouTube del consistori Mollerussenc- va estar presidit pel conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé. En el seu parlament en conseller va destacar capacitat de Mollerussa per situar el municipalisme arreu del món i ajudar així també a explicar Catalunya perquè també sigui coneguda per la seva col·laboració al desenvolupament.

Lliurament Reconeixement Ànima Ciutat de Mollerussa @CISEl reconeixement es va lliurar a l'Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga, entitat continuadora de les causes socials i mediambientals impulsades pel bisbe mort el passat agost. El guardó el va recollir Glòria Casaldàliga que actualment gestiona l'obra del missioner català, des de l'Associació Ansa, amb la qual han aconseguit ajudar a 500 famílies de 4 municipis diferents ubicats en un radi de 4 hores de distància.
L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va dir que la capital del Pla d'Urgell té la voluntat de posar un gomet en el mapa del món amb la nostra solidaritat, ha reivindicat el compromís de l'Ajuntament i el CIS Angel Olaran de ser companys de viatge en les causes del Bisbe Casaldàliga perquè quan Mollerussa es lliga a una causa és per sempre.

El president del Centre d'Iniciatives Solidàries Angel Olaran, Josep Maria Pujol, va assegurar que al món farien falta molts Casaldàliga més i encara no s'arribaria a tothom que ho necessita

Lliurament Reconeixement Ànima Ciutat de Mollerussa @CISA l'acte hi va participar el missioner basc Angel Olaran, que es troba de visita a Catalunya aquests dies i el qual ha explicat la situació que es viu actualment a Etiòpia, on ha ressorgit el conflicte armat i ha denunciat que encara no hi ha arribat cap comboi humanitari. També ha estat crític amb el Govern espanyol i la política de reclamar paper als refugiats. En referència al Bisbe Casaldàliga, amb qui compartia la defensa dels drets dels més desfavorits, que precisament ell va aconseguir que la veu dels pobres fos la veu de l'església i no a l'inrevés.

El Reconeixement Ànima va néixer l'any 2016 premiant a l'ONG Defensa Civil Siriana (Cascos Blancs), pel seu heroisme, compromís i labor humanitària a Síria. L'any 2017 es va distingir Meir Margalit, del Center for Advancement of Peace Initiatives de Jerusalem, per la seva lluita en defensa de la pau amb el poble palestí. L'any 2018 el guardó va recaure en l'activista Helena Maleno Garzón per la seva defensa dels Drets Humans mentre que l'any 2019 es va distingir l'economista colombià, Henry Acosta Patiño, per la seva tasca com a facilitador de la pau a Colòmbia.

Comentaris