La revolució editorial del Saló del Llibre Infantil i Juvenil atreu 13.500 visitants

L'eix temàtic d'enguany, ha estat clau per ampliar el públic objectiu del saló, ja que ha atret la curiositat de més adolescents i també ha agradat molt als adults en ser una temàtica propera a la societat civil i tenint el compte el context polític actual

Els organitzadors del Saló amb l'alclde Marc Solsona fan balanç del Saló
photo_camera Els organitzadors del Saló amb l'alclde Marc Solsona fan balanç del Saló

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, ha clausurat la quinzena edició amb seu a Mollerussa, i amb la garantia de continuïtat en la capital del Pla d'Urgell. Un certament editorial, cultural i pedagògic que ha ocupat el complex de L'Amistat del 2 al 14 de maig, i que aquest diumenge els organitzadors, el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) i l'Ajuntament de Mollerussa,  n'han fet el balanç.

Inauguració Salo del LLibre Infantil i Juvenil Molleerussa  4 texte 2Les xifres del saló, molt similars a les de l'any passat tot i tenir un dia lectiu menys d'activitat. Dels 13.500 visitants, 6.000 corresponen a adults i 7.500 a infants. Del total, 5.800 han estat visitants lliures dels quals 4.500 han participat en alguna de la trentena d'activitats que s'han organitzat en paral·lel al certamen.

Uns 3.200 escolars han visitat el saló a través del centenar de visites guiades que s'hi ha fet i han assistit a les xerrades que han fet sis autors del món de la literatura infantil i juvenil catalana per acostar la seva feina als més joves. L'última la va protagonitzar dijous l'escriptora Elisenda Roca, i la van precedir els també escriptors Jaume Copons, Àngel Burgas i Joan Antoni Martín Piñol i els il·lustradors Mercè Canals i Ignasi Blanch. A més, s'han organitzat sessions de contes per a les visites guiades de l'alumnat de les escoles bressol i educació infantil de P-3 a P-5.

A banda de reunir prop de 5.000 llibres per a infants i joves de 0 a 15 anys, el Teatre l'Amistat també ha acollit diverses exposicions temàtiques com 'Vermell de censura', una compilació de llibres censurats o prohibits, la monogràfica Visca la revolució!, amb un seguit de llibres amb personatges que decideixen revolucionar-se, i Pippi Langstrump il·lustrada, una mostra dedicada a aquest personatge de l'escriptora sueca Astrid Lindgren que ha complert 72 anys.
Inauguració Salo del LLibre Infantil i Juvenil Molleerussa  3 interior

Segons han destacat els organitzadors, precisament l'eix temàtic d'enguany, el Visca la revolució, ha estat clau per ampliar el públic objectiu del saló, ja que ha picat la curiositat de més adolescents i també ha agradat molt als adults en ser una temàtica propera a la societat civil i tenint el compte el context polític actual. Aquesta ha estat una de les conclusions que han destacat en el balanç del saló tant l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, com la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila i coordinadora del saló, Diana Solé. L'alcalde ha remarcat que, a banda d'un atractiu pels visitants, l'eix temàtic també ha permès rellançar el saló amb més projecció als mitjans de comunicació.

Comentaris