Robert Brufau (Auditori de Barcelona): "Mollerussa ha trobat en la música un vehicle per a posicionar-se"

El mollerussenc i director de l'Auditori de Barcelona obre amb el seu pregó les Festes de Sant Isidori, que omplen d’activitat cultural la ciutat fins diumenge

Robert Brufau ha estat pregoner de les Festes de Sant Isidori de Mollerussa 2023 - Foto: Ajuntament de Mollerussa
photo_camera Robert Brufau, mollerussenc i director de l'Auditori de Barcelona, ha estat en el pregó de les Festes de Sant Isidori de Mollerussa que s’ha d’entendre com "una inversió de futur"  - Foto: Ajuntament de Mollerussa

Mollerussa va encetar quest dimarts les Festes de Sant Isidori en honor al seu patró amb el pregó del director de l’Auditori de Barcelona i mollerussenc Robert Brufau, el qual va afirmar que "Mollerussa ha trobat en la música un vehicle per a posicionar-se". Brufau, qui abans de treballar a l’Auditori de Barcelona va ser director de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona durant 15 anys i cofundador del restaurant El Gat Negre de Mollerussa, des d’on va dinamitzar l’activitat de jazz de Ponent, va insistir en que "cal fer pedagogia perquè s’entengui que la cultura ho engloba tot" i que s’ha d’entendre com "una inversió de futur". 

en l’acte que va tenir lloc al Teatre L’Amistat, el pregoner va ser acompanyat per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo; i el rector de la Parròquia de Sant Jaume, Alfons Busto.

L’apunt musical el va posar el grup de percussió de l’Escola Municipal de Música, centre pel qual també va passar Brufau

Els actes segueixen avui, dimecres 12 d'abril, amb una conferència a dos quarts de 9 del vespre al Centre Cultural organitzada per la parròquia de Sant Jaume sota el títol Isidori, un pelegrí agosarat i generós, a càrrec d’Alexis Bueno, jesuïta, sociòleg i teòleg. Per altra banda, dijous a les 8 de la tarda, la Biblioteca Comarcal Jaume Vila acollirà la presentació del llibre Crim al bancal, del periodista Juan Cal, al qual acompanyarà en la intervenció Ramon Vilalta, exdiputat al Parlament de Catalunya. 

La programació també compta amb una activitat esportiva com és la caminada popular en commemoració al Dia Mundial de l’Activitat Física, una iniciativa que es farà divendres 14 i tindrà com a punt neuràlgic el parc municipal, on es fixarà la sortida a partir d’un quart d’onze del matí. A l’arribada al mateix punt, s’han organitzat diferents activitats en col·laboració amb l’Equip d’Atenció Primària del Pla d’Urgell. 

Lliurament del 35è Premi de Novel·la Breu, divendres al Teatre L’Amistat

La festa literària del lliurament del 35è Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa serà divendres 14 a dos quarts de 9 del vespre amb una gala conduïda per la locutora i presentadora Montse Vidal, col·laboradora del programa de ràdio Versió Rac1 i del de televisió  Aruser@s de la Sexta. Serà al Teatre L’Amistat, amb la platea elevada en un format cafè-teatre i en el transcurs de la qual se servirà el Vi del Centenari.

Els actes seguiran dissabte dia 15, en què Cal Jaques serà l’escenari de la Primera Mostra de Vins i Tapes de Mollerussa Comercial, que es farà des de les 5 de la tarda i fins a les 11 del vespre amb la participació d’una desena de restauradors i cellers de proximitat.

Aquesta aquesta mostra inclou, a les 9 del vespre, l’actuació en directe del músic local Jan Castelló

A més, a les de 6 de la tarda tindrà lloc la 14a Trobada de Colles Bastoneres, organitzada pel Casal Popular L’Arreu, per a la qual ja han confirmat la participació les colles de Lleida, Balaguer, Gavà, de l’Escola Les Arrels i l’amfitriona. Igualment, a les 7 de la tarda al Teatre L’Amistat, tindrà lloc el primer dels concerts programats en el IV Cicle de Joves Intèrprets, que promou l’Associació de la Música. Anirà a càrrec del violinista Enric Moya amb Daria Piltyay acompanyant al piano, i del pianista Oriol Masdeu. Així mateix, a dos quarts de 8 del vespre se celebrarà la tradicional missa de vot de poble en honor a Sant Isidori amb l’anada en manifestació a la capella del sant per al cant dels goigs. 
 
Les festes acabaran diumenge als pavellons firals amb la 24a Trobada de Puntaires a partir de les 10 del matí, on es preveu que hi participin 400 persones. A més, diumenge a dos quarts de 12 del matí tindrà lloc, a la platea del Teatre L’Amistat, l’estrena de la Sardana del Centenari d’aquest teatre, composta pel mestre Òscar Barqué i interpretada per la Cobla de la Principal de la Bisbal. 
 

Comentaris