La Salle Mollerussa ofereix una classe d’accidents en vehicles a la Policia Local

El curs, encarat als agents del cos, s’ha celebrat per primera vegada al simulador del qual disposa el centre
Els agents de la Policia Local de Mollerussa durant la seva formació a la Salle
photo_camera Els agents de la Policia Local de Mollerussa durant la seva formació a la Salle

La Salle Mollerussa ha realitzat un curs orientat a formar agents del cos de Policia Local de Mollerussa en casos d’accident en vehicles policials. La formació, que s’ha dut a terme al simulador de l’escola, ha posat als agents en diferents bolcatges amb el vehicle a 45, 90 i 180 graus. En aquestes posicions, els policies han pogut experimentar les sensacions d’alliberament i sortida del vehicle, a més de potenciar l’ajuda i la companyonia entre elles. S’han practicat sortides pel davant del vehicle, tenint present que els cotxes policials porten mampara, així com altres situacions pròpies d’aquest tipus d’accidents.

Per altra banda, els agents també han fet una visita a l’empresa de desballestaments Auto-Garrigues, un dels col·laboradors de l’escola que ha facilitat vehicles on els agents han pogut executar accions de com trencar vidres per alliberar-se. En aquesta visita s’ha ensenyat com fer-ho d’una forma totalment segura, a més d’altres tipus d’escapaments en vehicles.

L’encarregat de dur aquesta formació ha estat Alex Orna, professor del departament sanitari de la Salle Mollerussa. Orna, qui també és membre de Pompièrs de la Val d’Aran, ha volgut transmetre la seva experiència als agents policials i posar en relleu la importància de tenir una bona formació en aquest tipus de seguretat de cara a possibles situacions on sigui necessària.

Comentaris