El Saló de l’Automòbil de la Fira de Sant Josep reflecteix recuperació i tanca amb 219 vendes i 5,4 M€

Creixement del 20% pel que fa al volum de negoci, en unes xifres on destaca l'augment de transaccions de cotxes de gamma mitjana-alta i alta, amb el 40% de les operacions per sobre dels 24.000 euros

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
photo_camera Imatge d'enguany del 36è Saló de l'Automòbil de Mollerussa

El 36è Saló de l’Automòbil de Mollerussa, celebrat del 17 al 20 de març i en el marc de la 144 Fira de Sant Josep, va tancar amb unes bones xifres de negoci que es situen en 219 cotxes venuts per un import total superior als 5,4 milions d’euros. Segons Fira de Mollerussa, aquestes dades suposen un considerable creixement respecte a l’anterior convocatòria, amb un 10% més pel que fa al nombre d’automòbils i més d’un 20% respecte del volum de negoci, amb gairebé un milió d’euros més que l’any passat i esdevenint el millor registre des de l’any 2008.Sorteig Fir sant Josep sorteig

Així ho va explicar dimarts el director de l'ens firal, Poldo Segarra, qui va fer públics els resultats durant el sorteig del Premi de 6.000 euros entre els compradors d’un automòbil en el marc del certamen i que enguany ha resultat guanyador la butlleta corresponent a l’empresa Bar Restaurant Torrent SL de Juneda per la compra d’un Mercedes GLC 220 a l’expositor Nayper Motor de Lleida.

El cotxe més car venut al certamen va ser un Porsche Macan 5 per un valor de 92.000 euros

En relació al tancament de vendes assolit en la passada edició del Saló de l'Automòbil, Segarra ha dit que aquestes positives xifres reflecteixen d’una banda la bona afluència de visitants durant la jornada del diumenge així com “una petita recuperació que ja havíem notat en les darreres edicions”.

El director ha afegit que l’increment de l’import de les operacions, que també es fa evident en l’augment de la mitja del preu de cotxe venut, la qual ha pujat més de 2.000 euros i s’ha situat enguany en els 25.021 euros; es deu al preu més alt dels cotxes venuts, amb un 40% dels automòbils venuts amb un cost de més de 24.000 euros. Així mateix, destaquen els venuts de més de 35.000 euros, que van representar el 17% del total i que en nombre va ser de 36 automòbils.

Pel que fa al cotxe més car venut al certamen va ser un Porsche Macan 5 per un valor de 92.000 euros, mentre que el més econòmic va ser un Kia Picanto per 8.244 euros.

El 9% dels compradors van ser de fora de Catalunya, triplicant el percentatge de passades edicions

Altra de les dades registrades del Saló d’enguany es refereix a la procedència dels compradors, amb un increment significatiu en relació a les vendes efectuades per visitants de fora de Catalunya. Amb una vintena d’automòbils, aquest percentatge puja al 9%, més del doble del 4 de l’any passat –quan ja es va detectar una crescuda– i el triple que en anys anteriors, quan aquesta xifra es situava entre el 2 i el 3% del total de les vendes, provenint sobretot d’Osca i Saragossa, si bé també hi ha d’altres punts com Burgos o Lleó.

En aquest apartat, també s’ha evidenciat una millor dada pel que fa als compradors de la demarcació de Barcelona.  De forma desglossada, els percentatges segons la procedència van ser: el 9% de Mollerussa, un 16% d’altres poblacions del Pla d’Urgell, el 22% de Lleida ciutat, el 34% de la resta de la demarcació de Lleida, un 6% de la província de Barcelona, un 4% de Tarragona i un 9% de fora de Catalunya.

Respecte de la distribució de les vendes per dies, el diumenge dia 20 va ser el dia més fort amb 97 cotxes venuts.

La 144 Fira de Sant Josep es va celebrar del 17 al 20 de març i va comptar amb la participació de 285 expositors, dels quals 21 corresponien al 36è Saló de l’Automòbil, localitzat en el Recinte de les Piscines, amb la participació de les marques més rellevants del mercat, una exposició de més de 5.000 m2 d’ocupació i amb més de 400 models.

Comentaris