Sant Antoni torna a guarir els animals i carruatges en la festa que Linyola celebra en el seu honor

La Festa dels Tres Tombs de Linyola va tornar a sortejar el tradicional carro de fato, un regal que garanteix a l'afortunat una bona provisió d'articles de tota mena, facilitats per les cases comercials de la comarca.

Els més petits gaudeixen des animals en la Festa dels Tres Tombs de Linyola
photo_camera Els més petits gaudeixen des animals en la Festa dels Tres Tombs de Linyola

El carro de fatoAnimals de tota mena van participar aquest diumenge en la benedicció en el marc de la celebració de la festa de Sant Antoni, que al municipi de Linyola es completa amb els Tres Tombs, en el que hi participen genets i carruatges. Després de la missa en honor del sant, els participants fan el recorregut de la plaça de l'Església a la de Planell.

La celebració també va comptar amb la mostra de productes de proximitat, un mercat en què una quarantena de productors i elaboradors del sector de la gastronomia i la transformació, així com de complements d'artesania, que es van instal·lar en la plaça Planell. En aquest indret, es van concentrar Associació de Dones Adoli de Linyolala resta d'activitats, com la demostració de falconeria, o el corral d'animals de granja.

Entre les parades també s'hi trobaven la de l'Associació de Dones Adoli i la dels alumnes de batxillerat de l'Institut de Bellcaire, que van recollir fons pel viatge de final de curs.

El dia va començar amb un esmorzar popular en el qual el públic va poder gaudir de les xulles de porc, i al migdia es va celebrar el dinar popular, en el marc del qual es va dur a terme el sorteig del carro de fato, un regal que incloïa un bon nombre d'articles variats, facilitades per les firmes col·laboradores de la comarca.

Alumnes de batxillerat de l'Institut de Bellcaire

Comentaris