La sardana, protagonista diumenge del Concurs de Pintura Ràpida de Mollerussa

La rotonda de l'avinguda de la Pau, amb els monuments a la dansa catalana i a la Capitalitat, serà el tema dels artistes que aspiren amb les seves obres a un dels deu premis de la convocatòria

Participants en el Concurs de Pintura Ràpida Ciutat de Mollerussa
photo_camera La convocatòria aplega cada any un nombre important d'artistes

Mollerussa acollirà aquest diumenge dia 25 la 15a edició del Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa”, certamen que tindrà enguany com a tema la Rotonda de la Sardana, localitzada a l’avinguda de la Pau, amb motiu del nomenament de Mollerussa Capital de la Sardana 2016. Així ho van explicar dimarts l’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, i el director de l’ens firal, Poldo Segarra.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Des de l’organització s’ha cregut adient escollir aquest indret, que ret homenatge a la dansa catalana i on es van col·locar el Monument a la Sardana, l’any 1996, i el Monument a la Capitalitat, al juny d’aquest 2016. La previsió de participació d’entre 30 i 40 artistes, segons va dir Segarra. 

L'Agrupació Sardanista de Mollerussa patrocina el Premi Especial Mollerussa Ciutat de la Sardana

Com a novetat d’aquest any destacar l’increment del nombre de premis i de l’import total, amb 5.575 euros, 300 més que anys anteriors. Pel que fa al nombre de premis es passa de 9 a 10, amb la incorporació del Premi Especial Mollerussa Ciutat de la Sardana, dotat amb 300 euros i patrocinat per l’Agrupació Sardanista de Mollerussa.

El primer premi, dotat amb 1.500 euros, està patrocinat per l’Ajuntament i Fira de Mollerussa; mentre que el segon i el tercer pugen a 1.000 i 525 euros, i estan patrocinats per la Diputació de Lleida i Nufri, respectivament. La resta de firmes patrocinadores són: Prefabricats Pujol (el 4t premi i dotat amb 450 €), Federòptics Roure (el 5è i amb 420 €), Fridecal (el 6è i amb 390 €), Arcusin (el 7è i amb 360 €), Resquitx (el 8è i amb 330 €) i Giessa-Cosmobrok (el 9è i amb 300 €).

Comentaris