Molta preocupació de la ciutadania després de la declaració d'Estat d'Alarma, pel coronavirus

Les agències de viatges també treballen desmesuradament gestionant la cancel·lació massiva de vols i viatges que estan fent els seus clients.

Els efectes en les agències de viatges
photo_camera Els efectes en les agències de viatges

L'impacte econòmic del coronavirus ha començat a fer-se palès en els establiments i l'activitat de Mollerussa. Després de les mesures anunciades pel Govern, i la declaració d'Estat d'Alarma per president Pedro Sánchez, els comerciants asseguren que la població ha tendit a comprar compulsivament aliments i productes de primera necessitat, així com mascaretes i gels desinfectants, els articles més demandats a les farmàcies durant aquesta setmana. De la mateixa manera, bars i cafeteries es veuen més buits de l'habitual i anticipen que la tendència anirà a la baixa de cara les setmanes vinents, a més de veure's afectats per la cancel·lació de la Fira de Sant Josep.

Les grans superfícies sense existènciesEl públic compra de manera desmesurada, sobretot des del passat dimarts afirma una de les farmacèutiques de la capital del Pla d'Urgell. Malgrat representi un augment de vendes, la valoració general és que no ho veuen com una oportunitat de negoci, sinó com un servei a la ciutadania, a la qual també intenten tranquil·litzar tot i la incertesa que genera la situació.

També lamenten que no s'hagin pres mesures fins ara i culpabilitzen a l'Administració per haver actuat massa tard, fet que els obliga a veure's desbordats per poder abastir a tothom

Un forn de pa sense existències a MollerussaEls supermercats i botigues de queviures també han rebut gran afluència de clients que compren en major quantitat els articles més habituals, sobretot pel que fa a aliments bàsics com pa, oli o llet.

Tothom té molta por de quedar-se sense menjar a l'armari i omplen el carro com si fessin la compra d'un mes sencer, explica l'encarregada d'un supermercat que afirma que, per ara, no tenen previsió de quedar-se sense existències de cap producte. Altres establiments com forns de pa o fruiteries segueixen treballant amb normalitat, tot i que la gent sí que compren en major quantitat i asseguren notar cert neguit i incertesa entre els clients.

A diferència d'altres espais, els bars i cafeteries han començat a notar la disminució de clients i els preocupa que la situació s'agreugi, i es vegin obligats a tancar. Vam començar a notar-ho aquest dimecres, i avui dijous només hem servit quatre cafès en tot el matí i aquest cap de setmana crec encara anirà a pitjor, manifesta un treballador de la restauració.

La restauració, que també haurà de superar els efectes de la suspensió de la Fira de Sant Josep, uns dies en els quals esperaven treballar força i es veuran obligats a assumir-ne les conseqüències.

Alguns d'ells confien que aquestes pèrdues puguin ser recompensades amb alguna ajuda econòmica, ja vingui des de l'Administració local o estatal, perquè perdrem bastants diners i costarà bastant de recuperar la normalitat d'aquí a uns mesos

Afluència en les farmàcies de MollerussaLes agències de viatges també treballen desmesuradament gestionant la cancel·lació massiva de vols i viatges que estan fent els seus clients. Ara al març solíem tenir una forta demanda de gent que marxa els dies de fira i també de viatges d'estudiants que hem hagut de cancel·lar, de la mateixa manera que ho hauran de fer amb aquells que tinguin previst marxar per setmana santa.

Apunten que el sector turístic serà un dels més afectats i que això també afectarà en les vacances estivals, amb les quals veuran limitades les possibilitats d'oferta al públic, ja que les perspectives ara mateix no són bones i depenem de la seguretat que donin les institucions per a poder viatjar amb normalitat.

Així i tot, creuen que fins al període de vacances de Nadal patiran les conseqüències de la situació actual

Cal recordar que els equipaments municipals com el camp de futbol, la piscina municipal, els pavellons poliesportius, la biblioteca, el casal de la gent gran o el teatre L'Amistat, entre altres, romanen tancats des dijous, i ho faran durant els pròxims quinze dies com a mesura de prevenció. També s'han suspès les sessions de ball dels diumenges a la sala de L'Amistat i les activitats programades a la biblioteca, així com les projeccions de cinema al Centre Cultural.

Comentaris